Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Και ο Σερ Άλεξ θα αποτύχει στον ΠΑΟ!

Αυτά που γίνονται μια ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για γέλια και για κλάματα. Και το έχουμε δει κατά καιρούς να συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Τώρα, για παράδειγμα, γίνεται χαμός για τον Δώνη.
Και ο Σερ Άλεξ θα αποτύχει στον ΠΑΟ!
Καλός προπονητής, καλός χαρακτήρας και γιατί να μην συνεχίσει στον Παναθηναϊκό; Αυτό, όμως, είναι το θέμα;
Για τα χάλια, δηλαδή, του Παναθηναϊκού φέτος φταίει ο Φερέιρα; Εφταιγε ο Νιόπλιας; Νωρίτερα ο Τεν Κάτε; Πιο πριν ο Μουνιόθ, ο Μαλεζάνι, ο Σουμ και οι δεκάδες προπονητές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από τον πράσινο πάγκο;
Μα, αν ήταν μόνο θέμα προπονητή, τότε ο Παναθηναϊκός θα το είχε λύσει το πρόβλημά του κάποια στιγμή. Όλο και κάποιος «καλός» θα βρισκόταν μέσα σε τόσους που έχουν περάσει.
Δεν γίνεται, λοιπόν, μόνο οι προπονητές να είναι «άχρηστοι» κι όλοι οι άλλοι μέσα στην ομάδα χρήσιμοι. Και το ίδιο πράγμα το έχουμε δει να συμβαίνει και στον Ολυμπιακό επί Κόκκαλη. Τρείς και τέσσερις τεχνικοί άλλαζαν κάθε χρονιά.
Κάποια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να προοδεύσει. Και να σταματήσει να αντιμετωπίζει τους προπονητές σαν μεσσίες στην αρχή ή καταστροφείς στη συνέχεια. Ο Φερέιρα, δηλαδή, είναι άσχετος; Όχι, δεν είναι άσχετος. Είναι μια χαρά προπονητής. Απλά, μέσα σε ένα τέτοιο χάος, δεν μπόρεσε κι αυτός να αποδώσει τα αναμενόμενα. Στην Πόρτο που ήταν καλύτερες οι συνθήκες, απέδωσε μια χαρά επί χρόνια.
Για να μπορέσει, λοιπόν, ο Δώνης και ο κάθε Δώνης να προσφέρει πέντε πράγματα, έτσι ώστε να μην καεί κι αυτό το χαρτί όπως τόσα άλλα, θα πρέπει κι όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν σωστά μέσα στην ομάδα. Να υπάρχει διοίκηση, να υπάρχουν παίκτες που να αποδίδουν ως επαγγελματίες κι όχι ως ερασιτέχνες, να υπάρχει σωστή νοοτροπία στα αποδυτήρια, να υπάρχει ένα καταρτισμένο τιμ που θα πλαισιώνει τον τεχνικό, να γίνονται σωστές μεταγραφές, να υπάρχουν κίνητρα, να είναι ζεστός ο κόσμος κλπ. Τι να κάνει μόνος του ένας άνθρωπος; Θεοί είναι ο Νιόπλιας, ο Φερέιρα, ο Δώνης και ο κάθε προπονητής;
Και τον Φέργκιουσον αν φέρει τώρα ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση αποσύνθεσης που βρίσκεται η ομάδα, είναι πολύ πιθανό να αποτύχει ο σερ. Αυτά για να μην νομίζουν όλες οι ελληνικές ομάδες ότι ακόμα ο κόσμος μασάει κουτόχορτο και θεωρεί πως για τα πάντα ευθύνεται ένα άτομο.
Εδώ στον Παναθηναϊκό δεν έχουν φράγκο, δεν έχουν μετόχους, δεν έχουν γήπεδο, δεν έχουν τιμ, δεν έχουν πίστη, δεν έχουν παρά μόνο έναν Σισέ που να μπορεί να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά. Δεν είναι τρομερό να βγαίνει ένας έμπειρος παίκτης σαν τον Καραγκούνη και να βάζει χέρι στους μετόχους επειδή δεν πάνε καν στο γήπεδο; Αν δεν πάνε οι μέτοχοι να δούνε την ομάδα, ποιος άλλος περιμένουν να πάει;
Και τι θα γίνει; Όλα τα στραβά περίμεναν και περιμένουν να τα διορθώσει ένας Φερέιρα ή ένας Δώνης; Ή μήπως η στήριξη στον Πορτογάλο είναι έμπρακτη; Μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις τον στηρίζουν… Για τα μάτια του κόσμου.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: