Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Γιατί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά;"

Για τη μάχη που συνεχίζει να δίνει ο Ηρακλής προκειμένου να πάρει την άδεια από την ΕΠΟ, μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Λάκης Συμαιοφορίδης.
"Γιατί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά;"
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ είπε αρχικά πως: "Υπάρχει μια έντονη και πολύμορφη κινητοποίηση από την πλευρά του Ηρακλή και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε νομικό επίπεδο για το βασικότερο θέμα, που είναι η αδειοδότηση της ομάδας.
Η στρατηγική θα αφορά διάφορους δικονομικούς κανόνες της υπόθεσης αλλά και το όργανο που πρέπει να προσφύγει ο Ηρακλής. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, υπάρχουν κάποια κενά στο θέμα της αδειοδότησης, βάση κανονισμού προβλέπεται πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή αλλά υπάρχει κενό στο που μπορεί να προσφύγει ο Ηρακλής στην συνέχεια. Δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν οπότε χρειάζεται προσοχή".
Την ίδια στιγμή ο Λάκης Συμαιοφορίδης αναφέρθηκε και στα σημεία πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί η ομάδα για να δικαιωθεί, ελπίζοντας για το καλύτερο, λέγοντας πως: "Ένα θετικό σημείο για τον Ηρακλή είναι το γεγονός ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, έτσι έχουμε ένα σκεπτικό 12 σελίδων, από τις οποίες η πλειοψηφία σε 4 σελίδες αναφέρει γιατί ο Ηρακλής δεν παίρνει άδεια και η μειοψηφία σε 9 σελίδες αναφέρει γιατί έπρεπε να δοθεί άδεια στον Ηρακλή. Το ότι υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις είναι υπέρ του Ηρακλή και ως άνθρωπος του νομικού χώρου θεωρώ ότι είναι πιο βαρύνουσα η άποψη του δικαστικού, του κ. Γυφτάκη. Και οι 2 πλευρές είχαν στα χέρια τους τα ίδια στοιχεία, τα ίδια έγγραφα και ο κ. Γυφτάκης με σαφήνεια αναφέρει γιατί ο Ηρακλής έπρεπε να πάρει την άδεια ενώ στο σκεπτικό των άλλων 2 μελών υπάρχουν ασάφειες. Για παράδειγμα λέει σε κάποιο σημείο ο κ. Γυφτάκης ότι ένας παίκτης πληρώθηκε ενώ οι άλλοι 2 λένε ότι δεν πληρώθηκε. Ο πιο απλός άνθρωπος λοιπόν μπορεί να σκεφτεί, πως είναι δυνατόν να βλέπουν όλοι τα ίδια έγγραφα και να λένε διαφορετικά πράγματα; Αυτό προκαλεί απορίες και ερωτηματικά και ο Ηρακλής πρέπει να το εκμεταλλευτεί.
Αν η απόφαση ήταν ομόφωνη, με 3-0 ψήφους, ο Ηρακλής δεν θα είχε πολλές ελπίδες, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αρκετές αόριστες αναφορές στο σκεπτικό της πλειοψηφίας, λένε π.χ. βάση των εγγράφων προκύπτει ότι.... αλλά δεν αναφέρουν ποια έγγραφα ώστε να ελεγχθούν τώρα. Το χειρότερο όλων είναι πάντως κάτι που εκθέτει και την πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων, ο κ. Γυφτάκης λέει ότι σε παρόμοια κατάσταση με τον Ηρακλή ήταν και η ΑΕΚ, που πήρε άδεια".
Ερωτηθείς για τις πιθανότητες που έχει ο Ηρακλής να δικαιωθεί, ο κύριος Σημαιοφορίδης είπε: "Αν πίστευα ότι ο φάκελος του Ηρακλή ήταν ελλιπής και οι υπόλοιποι φάκελοι πλήρεις, θα έλεγα εντάξει, ας πέσει ο Ηρακλής αλλά δεν είναι έτσι, η ΑΕΚ και πιστεύω και άλλες ομάδες είναι σε παρόμοια θέση με τον Ηρακλή. Γιατί λοιπόν αυτή η τυπολατρεία και η αυστηρότητα στον Ηρακλή; Γιατί να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά; Από την στιγμή που λειτουργεί έτσι ο θεσμός αυτός και επιτρέπει σε ομάδες χωρίς πλήρη φάκελο να έχουν άδεια, γιατί να μην πάρει και ο Ηρακλής;
Δεν γίνεται να εφαρμόζονται μόνο στον Ηρακλή οι κανόνες της αδειοδότησης. Ξέρετε ότι δεν βγαίνω συχνά να μιλώ, δεν είμαι μαϊντανός και δεν θα μιλούσα αν δεν πίστευα ότι υπάρχει περιθώριο, υπάρχει μια αχτίδα φωτός για τον Ηρακλή. Έτσι όπως είναι διατυπωμένο το σκεπτικό της απόφασης θεωρώ ότι ο Ηρακλής θα πρέπει να δικαιωθεί, αυτή είναι η άποψη μου. Είναι θέμα νομικό αλλά και ηθικής τάξεως, δεν μπορείς μόνο να επικαλείσαι την ισονομία, πρέπει να την εφαρμόζεις κιόλας. Η ανισονομία ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο".
Κλείνοντας, ρωτήθηκε και για την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης και είπε πως: "Η υπόθεση της αδειοδότησης δεν έχει καμία σχέση με την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης, είναι 2 τελείως διαφορετικές υποθέσεις. Απορώ γιατί εμφανίστηκε η υπόθεση αυτή με το έγγραφο στην Βουλή, το ήθελαν ως αντίβαρο στο θέμα της άδειας; Έχω πολλά ερωτηματικά για τον ρόλο της ΕΠΟ. Εκτιμώ ότι ο Ηρακλής θα δικαιωθεί στο θέμα της αδειοδότησης αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες για την καταγγελία του Αστέρα Τρίπολης και δεν μπορώ να μιλήσω για πιθανότητες σε αυτή την υπόθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: