Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι οκτώ «βελτιώσεις» για τον Βοτανικό!!

Με προσωπικές ενέργειες του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκου Σηφουνάκη, σήμερα το απόγευμα κατατέθηκαν οι αλλαγές που είχε ζητήσει ο Παναθηναϊκός στη νομοθετική ρύθμιση της «Διπλής Ανάπλασης».

Οι οκτώ «βελτιώσεις» για τον Βοτανικό
Οι συνολικά 8 αλλαγές βρήκαν απόλυτα σύμφωνους και τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και της ΓΗΠΕΛ και πλέον το νομοσχέδιο, εναρμονίζεται πλήρως με το σχέδιο που είχε βγει τον περασμένο Αύγουστο στη δημόσια διαβούλευση, το οποίο περιελάμβανε επί της ουσίας πράγματα που είχαν ήδη συμφωνηθεί και στην πορεία αφαιρέθηκαν.
Οι ενστάσεις που είχε εκφράσει ο Παναθηναϊκός ήταν τρεις:
α) Ενώ υπήρχε σαφής χρονική προτεραιότητα για την έκδοση των αδειών, με πρώτη αυτή των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, αυτό δεν ήταν σαφές στην προηγούμενη τροπολογία της 12ης Μαϊου κι άφηνε τον Ερασιτέχνη “αίολο” με σχέση με τον Βωβό, ο οποίος θα μπορούσε να βγάλει τη δική του άδεια πριν από τον Ερασιτέχνη. Κι όπως είχε συμφωνηθεί, ο Βωβός έχει αναλάβει μέσω του Δήμου, να φτιάξει τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη. Αν λοιπόν έβγαζε την άδεια κι έκτιζε το δικό του κτίριο τότε δεν θα τον δέσμευε κάποιος εκ των υστέρων να χρηματοδοτήσει το έργο του Ερασιτέχνη.
β) Στο προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε βγει για διαβούλευση υπήρχε σαφής σημείωση ότι η αδειοδότηση του Βωβού, θα έβγαινε μετά την άδεια λειτουργίας του Ερασιτέχνη για να είναι σίγουρος ο Ερασιτέχνης ότι θα γίνει το κλειστό του. Αυτό ωστόσο, δεν αναφερόταν στην τελευταία τροπολογία (προ των παρεμβάσεων Σηφουνάκη).
γ) Επίσης ενώ είχε συμφωνηθεί ότι το εμπορικό του γηπέδου (7.000 τ.μ.) δεν θα γίνει για να “πέσει” η δόμηση και ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτιαχνε τα 3.000 τ.μ. εμπορικά στο γήπεδο και θα έπαιρνε κι άλλα 3.000 τ.μ. στο εμπορικό του Βωβού. Κι αυτό δεν υπήρχε στην τελευταία τροπολογία, με το ΥΠΕΚΑ να έχει αφήσει μόνο τα 3.000 τ.μ. εντός του γηπέδου.
Αυτές οι τρεις ενστάσεις λοιπόν ξεπεράστηκαν, χάρη στην παρέμβαση του Σηφουνάκη και πλέον σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή όλο το συνολικό πακέτο του νομοσχεδίου, μαζί με τις 8 συμπληρώσεις-νομοθετικές βελτιώσεις του Υφυπουργού. Ας τις δούμε αναλυτικά:
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Στην τροπολογία με γενικό αριθμό 401 και ειδικό αριθμό 29/12.5.2011 (Πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων) του σχεδίου νόμου «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008».
1. Στον 28ο στίχο (4η κατά σειρά αναφερόμενη αλλαγή του προγράμματος ανάπλασης) της σελίδας 4 της αιτιολογικής έκθεσης μετά τις λέξεις «...του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου» τίθενται οι λέξεις «και στο όμορο εμπορικό κτίριο».
2. Στο στοιχείο 5 του πίνακα της 6ης σελίδας της αιτιολογικής έκθεσης μετά τις λέξεις «...εκτός του κελύφους αυτού» τίθεται κόμμα και προστίθεται η φράση «αφενός στο κτίριο του γηπέδου και αφετέρου στο όμορο εμπορικό κτίριο».
3. Στην υποπερ.ααα' της υποπερ.αα' της περ.β' της παρ. 1, μετά τις λέξεις «Στο γήπεδο ποδοσφαίρου» διαγράφονται οι λέξεις «και εντός του κελύφους αυτού».
4.Στην υποπερ.βββ' της υποπερ.ββ' της περ.β' της παρ. 1, οι λέξεις «Συντελεστής δόμησης» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης».
5.Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 οι λέξεις «η έκδοση της οικοδομικής άδειας» αντικαθίστανται από τις λέξεις «η ολοκλήρωση της κατεδάφισης».
6.Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 διαγράφεται.
7.Μετά το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας οικοδομής του όμορου στο γήπεδο ποδοσφαίρου εμπορικού κτιρίου στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, αποτελεί η έκδοση άδειας κατεδάφισης των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης Ι (σ.σ. Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας). Η έκδοση της άδειας λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου, στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας των κτιρίων και εγκαταστάσεων στην Περιοχή Ανάπλασης ΙΙ, Τομέας Β' του προγράμματος Ανάπλασης».
8.Στο τρίτο εδάφιο της παρ. 4 οι λέξεις «Την υποβολή της αίτησης έκδοσης άδειας κατεδάφισης» διαγράφονται.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: