Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Βία είναι η φτώχεια!!

«Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», έγραφε ένα από τα πανό που αναρτήθηκαν απόψε στο Σύνταγμα στην πλέον μεγαλειώδη κατά τη γνώμη μου συγκέντρωση που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.
Βία είναι η φτώχεια
Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος...
Και η «πιο μεγάλη βλακεία είναι η άγνοια», συμπληρώνουμε εμείς... Φτάσαμε, λοιπόν, όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά και στην ελεύθερη πτώση και απορώ με μερικούς που ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της καταστροφής αλλά και της πραγματικής κρίσης που είναι ακόμα μπροστά. Δεν έχει αρχίσει η κρίση. Τώρα αρχίζει κι όσοι έχουν μείνει ήδη εκτεθειμένοι, πρέπει να βρουν «καταφύγιο».
Κι όμως η γενιά της «αλλαγής», της «πολυτέλειας» και της «κατανάλωσης» δεν τα έχει δει όλα, τουλάχιστον εντός των τειχών. Αρκετοί ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την ξενιτιά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Το σίγουρο είναι πως και η ξενιτιά δεν αποτελεί σωτηρία, δεν έχει εγγυήσεις, δεν έχει ασφάλεια. Είναι όμως η εύκολη λύση για να ξεφύγουμε από την κοροϊδία και κάτι επικίνδυνους τύπους που έχουν μάθει να επιβιώνουν μοιράζοντας υποσχέσεις.
Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: