Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Δεν θα κατατεθεί σήμερα η τροπολογία»

giatagana
Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην ρύθμιση που αφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σήμερα καθώς θα θεωρηθεί ως εκπρόθεσμη.
Για την συνάντηση της με τον κ. Κοντό στην Βουλή:
«Περιμένω να συναντηθώ με τον κύριο Κοντό για να καταλήξουμε στην τροπολογία του θέματος του ΠΑΟΚ. Πρέπει να γίνει πρώτον, για να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ και δεύτερον για να γίνουν επενδύσεις. Θα φτιαχτεί το γήπεδο και θα γίνουν επενδύσεις στην Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη. Αυτό μας ενδιαφέρει»
Πότε θα κατατεθεί;
«Η τροπολογία δεν μπορεί να κατατεθεί στο σημερινό νομοσχέδιο γιατί θα ήταν εκπρόθεσμη. Αν καταθέταμε την τροπολογία σήμερα θα απορρίπτονταν ως εκπρόθεσμη. Θα επιδιώξουμε υπογραφές από όλους τους βουλευτές ώστε να είναι διακομματική και να περάσει στην Βουλή»
Στην συνέχεια είπε:
«Έχω γράψει και ερώτηση για το θέμα η οποία θα κατατεθεί την επόμενη Τετάρτη. Είχα ετοιμασμένες 12 ερωτήσεις και δέχθηκαν τις 10. Στην επόμενη Τετάρτη θα κατατεθεί η ερώτηση και το βασικό είναι ότι θα έχει γίνει η τροπολογία. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε και υπογραφές από όλους τους βουλευτές»
Θα αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ:
«Δεν μπορείς να γράψεις για τον ΠΑΟΚ. Έχω κάνει ένα σχέδιο για τις επενδύσεις εξωτερικού γιατί ο Σαββίδης κάνει ουσιαστικά επένδυση από το εξωτερικό. Είναι εξαγορά επιχείρησης γιατί και ο ΠΑΟΚ επιχείρηση είναι»
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο:
«Εφόσον έχει χρέη, η εταιρία, και αναλαμβάνεις και θες να κάνεις περαιτέρω επενδύσεις τότε οι προσαυξήσεις που υπάρχουν προς το δημόσιο να διαγράφονται υπό την προϋπόθεση ότι η επένδυση θα είναι μεγαλύτερη των αφαιρουμένων προσαυξήσεων. Ο κύριος Σαββίδης είπε θα κάνει 80,,0000,0000 επένδυση και οι προσαυξήσεις είναι 20,000,000. Άρα καλύπτεται. Έτσι την έχω γράψει στο σχέδιο μου. Θα την δούμε με τον κύριο Κοντό και νομίζω ότι θα περάσει. Θέλουμε επενδύσεις. Πέφτει χρήμα στην οικονομία και μάλιστα της Θεσσαλονίκης»
Μετά είπε για τις επενδύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα:
«Ο Σαββίδης είναι ο μόνος και μακάρι να προσελκύσουμε και άλλους. Η επένδυση δίνει και θέσεις εργασίας. Θα δουλέψουν άνθρωποι. Μακάρι τέτοιες πρωτοβουλίες να αναλάβουν και άλλοι Έλληνες ή ξένοι. Γιατί και πολλοί Έλληνες έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Και μην ξεχνάμε ότι το δημόσιο θα εισπράξει ζεστά 11,000,000 ευρώ, όταν οι Έλληνες δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι πολλά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα περιφρονούμε λέγοντας πλήρωσε και τις προσαυξήσεις. Που στο κάτω- κάτω δεν ευθύνεται. Κανένας δεν θα αγόραζε μία επιχείρηση αν έπρεπε να πληρώσει διπλάσιες προσαυξήσεις. Και δεν την αγοράζει απλώς. Μέσα στην οχταετία θα κάνει επένδυση 150,000,000 εκατομμύρια»
Τέλος κατέληξε αναφέροντας:
«Εγώ δεν είμαι φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Είμαι ποδοσφαιρόφιλη και θα υποστηρίξω οποιαδήποτε ομάδα . Με ενδιαφέρει ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Είμαι φίλαθλος του Ηρακλή. Το λέω. Θέλω να προωθήσουμε τις ομάδες μας γιατί οι Αθηναίοι μας ρίχνουν. Πίστευε ότι τώρα θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και θα το χαρώ και θα πανηγυρίζω»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: