Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

«Ο Άρης θέλει επενδυτή, όχι ψώνιο»!

argi
Ο νομικός του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης, που ασχολείται με το άρθρο 99 φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και  αναφέρθηκε κυρίως στο πώς θα πρέπει να προσεγγίσουν οι άνθρωποι της ομάδας έναν υποψήφιο επενδυτή. Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Πρέπει να έρθει επενδυτής;
«Θεωρώ ότι είναι η κοινή συνιστάμενη όλων όσον βρίσκονται στον Άρη, αν αντιληφθούμε ότι λειτουργούμε σε ένα επιχειρηματικό ποδόσφαιρο που δεν είναι ούτε καν επαγγελματικό . Και ειδικά με όλη αυτή την συναστρία των αρνητικών οικονομικών. Αν τα αντιληφτούμε αυτά και ξεκινήσει ένα διάλογος, μπορούμε να καταλήξουμε κάπου».
Τελικά θέλουν στον Άρη να έρθει επενδυτής;
«Συντονισμός δεν υπάρχει γιατί δεν έχει ξεκινήσει κανένας διάλογος για το πώς μπορούμε να δούμε την επόμενη μέρα και τις προοπτικές για έναν επενδυτή. Ή ακόμη και τρεις επενδυτές. Έναν για κάθε φορέα του Άρη. Η ουσία είναι ότι κάποιοι φοβούνται την έλευση επενδύτη γιατί είναι κάτι καινούργιο είτε γιατί θέλουν να κρατάνε τον Άρη μικρό για να φαίνονται οι ίδιοι μεγάλοι. Πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα και να δούμε πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε»
Δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη που είναι πιασμένοι από τις καρέκλες;
«Μιλάω για ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση. Είδαμε πώς λειτούργησαν τον Μάιο. Υπήρχε μία εσωτερική εκλογική διαδικασία. Τα ζητούμενα που έπρεπε να υπάρχουν θα ήταν πως αυτή την στιγμή δεν μετράει  ποιος είναι πιο όμορφος αλλά πως μπορούν να έρθουν λεφτά. Αντί να ακούγεται αυτό ακουγόταν ότι άλλο υπάρχει. Όλοι θεωρούσαν ότι με μία απλή διαχείριση το πρόβλημα θα λυθεί. Εγώ αυτό αντιλήφθηκα.  Μου είχε κάνει την τιμή η ΚΜΑ να μιλήσω στην συνέλευση και είπα ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν έχει νόημα»
Και τι προτείνετε;
«Επιτροπή σωτηρίας για πέντε-έξι μήνες που θα χτυπούσε πόρτες παραγόντων και θα παρουσίαζε τα οικονομικά και τις προοπτικές, με πιθανές ιδέες καις σκέψεις για το πώς μπορεί ένα από τα πιο ισχυρά brand names στην Ελλάδα να είναι κερδοφόρο. Να καταλάβουμε τι ζητάμε»
Τι σημαίνει επενδυτής κατά την γνώμη σας;
«Επενδυτής σημαίνει θα βάλω 1 ευρώ και σε πέντε χρόνια θα έχω κέρδος. Αν θέλουμε κάποιον που απλά θα έρθει για να είναι  διάσημος αναζητούμε ένα ψώνιο. Αν ψάχνουμε έναν επενδυτή σημαίνει ότι κάποιος βλέπει 10 χρόνια μπροστά και να αισθάνεται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα υπάρξουν σύλλογοι αντάξιοι των ευρωπαϊκών. Δείτε την Βασιλεία που δεν είχε ποδοσφαιρική παράδοση και χτυπάει την Τσέλσι. Με ποιους; Με κάποιος που λειτούργησαν επαγγελματικά και όχι ψώνια. Θέλουμε επενδυτή λαμόγιο, ψώνιο, χορηγό; Αν θέλουμε επενδυτή πρέπει να τον πείσουμε τι σημαίνει Άρης και κυρίως τι σημαίνει ΑΣ και ΠΑΕ»
Γιατί βγάζετε την ΚΑΕ;
«Δεν θέλω να τα ενώσω όλα μαζί γιατί δεν μιλάω για έναν ενιαίο επενδυτή. Όλοι όμως πρέπει να πάνε στην ίδια λογική. Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιος θα ξεπεράσουμε την υφιστάμενη κατάσταση αν δεν έρθει νέο αίμα»
Χρειάζονται άνθρωποι του Άρη ή τεχνοκράτες;              
«Μπορεί να είναι τεχνοκράτες από την οικογένεια του Άρη. Πάντα ψάχνουμε τον καλύτερο ασχέτως ταυτότητας και ιδεολογίας. Θα πρέπει να βρει τα καλύτερα γραφεία τους καλύτερους ορκωτούς και να μπορεί να κάνει συγκριμένα πράγματα. Ένας άγνωστος λογιστής μπορεί να μην προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου σοβαρού επενδυτή. Έχει σημασία σε ποιους απευθυνόμαστε. Κατά την γνώμη μου όσα είπε ο κύριος Ηλιάδης περί διαχειριστικής προσέγγισης έχουν τελειώσει»
Πώς βρίσκουμε έναν επενδυτή;
«Τον επενδυτή δεν τον βρίσκεις  ούτε στα γαριδάκια ούτε με μικρές αγγελίες. Με στοχευόμενες κινήσεις. Συγκεκριμένες οικογένειες οι οποίες θα είχαν ένα λόγο να δουν με καλό μάτι τον Άρη εφόσον μιλούσαμε με οικονομικούς και όχι συναισθηματικούς όρους. Είναι ξέχωρο να λέμε αν βάλεις αυτά τα λεφτά δεν θα τα χάσεις και φυσικά θα έχεις και άλλες υπεραξίες. Δημοσιότητα θα υπάρχει αντί να μην είναι ο πρωταρχικός στόχος»
Είναι δική σας αρμοδιότητα να βρείτε επενδυτή;
«Για να ξεκαθαρίζουμε τους στόχους, εμένα μου ανατέθηκε το 99. Μέσα στο 99 υπάρχει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και μιλάω. Πρέπει να αφυπνιστεί ο κόσμος. Χρειάζεται να έρθει φρέσκο χρήμα. Ούτε εντολή έχω ούτε νομιμοποιούμε να βρω επενδυτή. Υπάρχουν άνθρωποι πολλοί ικανότεροι για αυτή την δουλειά. Να πάρουν δύο οικονομικούς συμβούλους που θα κάνουν τις απαραίτητες μελέτες και να χτυπήσουν συγκεκριμένες πόρτες»
Τι συμβαίνει στο εξωτερικό όταν ψάχνουν επενδυτή;
«Πού τους βρίσκουν τους επενδυτές οι εταιρίες που είναι στα χρηματιστήρια; Δεν έρχεται ο επενδυτής, η εταιρία ψάχνει τον επενδυτή. Και φυσικά μιλάμε σε αυτούς που θα έπρεπε να μιλήσουμε. Με πέντε – δέκα ανθρώπους.   Υπάρχουν ακόμη, εταιρίες που μπορεί να ασχολούνται με κατασκευαστικά έργα αλλά επενδύουν στον αθλητικό χώρο. Γιατί βλέπουν μία διαδικασία που βγάζει λεφτά».
Για το άρθρο 99:
«Δε θεωρώ δεδομένη την επαγωγή στο 99 όσο υπάρχει ένα δικαστήριο στις 25 Οκτωβρίου και κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Οι παλιοί δικηγόροι έλεγαν: «Να φοβάσαι τα μπροστινά του καλόγερου τα πισινά του γαϊδάρου και την απόφαση του δικαστή».
Θα ήταν μία καλή λύση η Γ’ όπως έκανε η ΑΕΚ;
«Να σταματήσει η κουβέντα ότι ο Άρης δε σώζεται με τίποτα και πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της ΑΕΚ. Όχι μόνο είναι ανιστόρητοι όσοι τα λένε αλλά και οικονομικά προβληματικοί. Πρωτίστως υπάρχουν αθλητικοί κίνδυνοι. Μπορεί να σε οδηγήσει στην πλήρη ανυποληψία πέρα από τα νομικά. Έχουμε και το άλλο παράδοξο. Λέμε να να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ΑΕΚ  παραγνωρίζοντας ότι εκεί βρέθηκε ένας πολύ ισχυρός επενδυτής».
Θέλει επενδυτή επιπέδου Μελισσανίδη ο Άρης;
«Ακόμα και αν είναι λόφος, ας έρθει. Ας μην είναι βουνό. Είναι διαφορετικό να έχει ένα χρέος 34,000,000 που πρέπει να πληρωθεί άμεσα και άλλο 17,000,000 σε βάθος πενταετίας και να έχει διασφαλισμένα 5,000,000 εκατομμύρια. Αν ξεκινήσεις από την Γ’ μέχρι να φτάσεις στην Σουπερλιγκ δεν θα έχεις διασφαλισμένο ούτε τον ΟΠΑΠ ούτε την ΝΟVΑ. Μέσω του 99 και μίας οικονομικής τονωτικής ένεσης φτιάνεις ένα καλό ρόστερ».
Για τον Ζαμπέτα που όπως έγινε γνωστό του ήρθαν δύο κατασχετήρια:
«Με λυπεί. Αντιλαμβάνεστε ότι έχει νόημα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και για όσους διοίκησαν και είχαν τις τύχες του συλλόγου. Η ουσία είναι ότι αν σωθεί το καράβι θα σωθούν και ο ναύτες και οι καπετάνιοι και όσοι είχαν σχέση»
Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
«Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι έχει ξεκινήσει. Η διαδικασία είναι ανοιχτή αλλά ας αφήσουμε το τυπικό. Το ότι μία εταιρία έχει ανοίξει την αύξηση δεν σημαίνει ότι θα βρεθεί επενδυτής. Ακόμα και αν γίνουν 800 δημοσίευσης από την εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να υπάρχουν εγκρίσεις. Το ζητούμενο είναι τι πόρτες χτυπάμε και τι λέμε. Αν λέμε ότι είμαστε από τους πιο ιστορικούς συλλόγους και ότι είμαστε καλά παιδιά δεν κάνουμε κάτι. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Νούμερα, στοιχεία αν θέλετε το καρότο για να τον πείσεις να ακουμπήσει τα λεφτά του. Υπάρχουν ακόμη και σήμερα στην Θεσσαλονίκη ισχυροί παράγοντες».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: