Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αποθέωση για Μέσι!!

Μάρκους Μπεργκ, Στέφανος Αθανασιάδης και Ντούσαν Μπάγεβιτς υποκλίνονται στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι.
Μιλώντας στην Αγορά, τρεις άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρθηκαν στα νέα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι, αποθεώνοντας τη νέα του παράσταση κόντρα στη Μπάγερν.
Μπεργκ: «Πραγματικά, δεν ξέρω τι άλλο να πω... Νομίζω ότι έχουν ειπωθεί όλα για εκείνον! Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν όλοι εμείς κάνουμε το ίδιο επάγγελμα με αυτόν... Ο τύπος παίζει ποδόσφαιρο από άλλον κόσμο! Αυτό που μου αρέσει είναι ότι έχει το... μυαλό στο κεφάλι του. Είναι ισορροπημένος και δυνατός πνευματικά. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, αυτή είναι η διαφορά του. Μέσα στο γήπεδο καταφέρνει και διατηρεί την αυτοσυγκέντρωσή του ακόμα και όταν οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του... τσακίσουν τα πόδια με άσχημα τάκλιν ή την ψυχολογία με mind games. Αλλά και έξω από τα γήπεδα, όπου σπάνια θα τον δούμε να κάνει κάτι εξεζητημένο ή να προκαλεί με τη συμπεριφορά του».
Αθανασιάδης: «Δεν ήταν απαραίτητο να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Μέσι στον ημιτελικό με την Μπάγερν. Ο άνθρωπος είναι σε κορυφαίο επίπεδο, με σταθερότητα και διακρίσεςι από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε. Το πιο σημαντικό από όλα δεν είναι το ταλέντο του, αλλά η ταπεινότητα και η σοβαρότητά του, το πώς πανηγυρίζει τα γκολ της ομάδας του έπειτα από τόσα πολλά και τόσο σημαντικά. Είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και νομίζω ότι έχει πάρα πολλά ακόμη να μας προσφέρει. Δεν γίνεται να αγαπάς το ποδόσφαιρο και να μη θαυμάζεις παίκτες όπως αυτόν. Μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει αρχές και κανόνες, αλλά οι σπάνιοι αθλητές είναι αυτοί που μπορούν να ξεκλειδώσουν σε μία τους στιγμή ένα καλοστημένο σύνολο, όπως ήταν η Μπάγερν».
Μπάγεβιτς: «Στην εποχή μου θα τον λέγαμε βιρτουόζο. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι δεν υστερεί σε κάποιον τομέα. Διαθέτει ποιότητα, μυαλό, άνεση στον κενό χώρο. Βέβαια, τον έχει βοηθήσει και η ομάδα. Παίζει τόσα χρόνια με τους ίδιους σχεδόν παίκτες και έχει αποκτήσει αυτοματισμό στο παιχνίδι του. Πιστεύει στην ομάδα και η ομάδα πιστεύει σε αυτόν. Δεν μπορώ να τον συγκρίνω με κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή, γιατί, απλούστατα, δεν έχει κάποιος άλλος όλα αυτά τα προσόντα. Φυσικά, για όλα αυτά δεν αρκεί το πλούσιο ταλέντο. Χρειάζεται και σκληρή δουλειά».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: