Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Βουβός πόνος για Άρη»

4c402a8ba9d302088227bacdda0c1d97_L
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Άγγελος Σπυρίδων.
Τόνισε πως η ομάδα έδειξε πάθος και αγωνιστικότητα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν κατάφερε να πάρει την νίκη.
Παράλληλα, ανέφερε πως την ευθύνη δεν την έχουν οι παίκτες αλλά οι διοικήσεις και πως φοβάται πολύ την συνέχεια του συλλόγου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Άγγελος Σπυρίδων:
Για το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ:
“Η μόνη διαφορά είναι πως υπήρχε πάθος και αποφασιστικότητα. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρουν τους τρεις βαθμούς όμως το ποδόσφαιρο είναι έτσι και δεν το κατόρθωσαν. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν το παιχνίδι και να εκμεταλλευτούν ένα πλεονέκτημα αριθμητικό. Το μόνο που είδα ήταν η προσπάθεια και ένας ζήλος παραπάνω. Υπήρχε το μεγάλο άγχος και μαζί με την διαφορά των ομάδων ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Από τα μέσα του Νοεμβρίου είχα πει πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Τα λάθη που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι λάθη. Δεν κρατήθηκαν παίκτες με εμπειρία και σε αυτούς έπρεπε να προστεθούν και άλλα παιδιά. Δεν μπορείς να φτιάχνεις εντεκάδες σε ένα μήνα. Επίσης στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό εγώ αν έπαιζα με τα εγγόνια μου θα το κρατούσα το σκορ. Δεν το χάνεις έτσι. Δεν φταίνε τα παιδιά, φυσικά φταίνε οι παράγοντες που έχουν κάνει τόσα λάθη. Όταν δεν είναι γνώστες του αντικειμένου κάνουν αυτά που κάνουν. Χρειάζονται άνθρωποι που αγαπάνε τον σύλλογο, που είναι οραματιστές και προγραμματιστές. Να βοηθήσουν τον σύλλογο και να φέρουν ξανά όραμα και ελπίδα”.
Για το αύριο του Άρη:
“Ανησυχώ για το αύριο της πορείας του συλλόγου. Δεν βλέπω όραμα και δεν βλέπω φως. Ο Άρης δεν μπορεί να σταθεί στην Β’ εθνική εξαιτίας των οφειλών. Με τα 200.000 ευρώ επιχορήγηση δεν σώζεται η ομάδα. Πρέπει να βρεθεί κάποιος παράγοντας ή κάποιοι παράγοντες να μπορέσουν να σώσουν τον σύλλογο. Αν δεν βρεθούν αυτοί αναγκαστικά θα πάει στην Γ’ εθνική. Συμπίπτει και με τα 100 χρόνια της ομάδας. Είναι κάτι που μας τρομάζει και μας ανησυχεί. Όλα τα τμήματα βρίσκονται σε τραγική κατάσταση ενώ παλαιότερα μεσουρανούσαν. Πλέον πάει ο κόσμος στο γήπεδο και γυρνάει στεναχωρημένος. Χθες γύρισαν τα δύο μου τα παιδιά από το γήπεδο και ήταν κλαμένα. Εγώ τι να κάνω και τι να τους απαντήσω; Υπάρχει ένας βουβός πόνος που δεν εκδηλώνεται. Έπαιξα σε αυτή την ομάδα 17 χρόνια και είμαι ένας από αυτούς που τίμησαν και ανέδειξε η ομάδα. Από γίγαντας έγινε νάνος. Πλέον, δεν τον υπολογίζουνε και δεν έχει την οντότητα που είχε. Είναι μια ομάδα-σαβούρα πλέον. Παλαιότερα τον έβλεπαν από παντού. Οι ομάδες χτίζονται όταν υπάρχει βασικός κορμός. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κάνουν μια-δυο μεταγραφές την χρονιά. Δεν μπορείς να αλλάζεις πέντε και έξι παίκτες. Στα χρόνια μου ήμασταν κοντά, ήμασταν δεμένοι και ποτίσαμε και με αίμα την φανέλα. Τώρα είναι ένα φύγε εσύ , έλα εσύ”.
 Για τα αντικείμενα που έπεσαν από τις εξέδρες:
“Κάποιοι ανεγκέφαλοι πέταξαν κάποια μπουκάλια. Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο και του είχα πει να υπάρχει περιφρούρηση για να μην γίνει τίποτα απρόοπτο. Το παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο”.
Για το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας:
“Φοβάμαι πάρα πολύ την επόμενη μέρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Το πρόβλημα αυτό είναι τόσο μεγάλο και δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας για να πάρει την ομάδα και να ανταποκριθεί. Από εκεί ξεκινάμε. Αν πέσει η ομάδα στην Β’ εθνική έχει την δυνατότητα να βγει τρένο; Αν πέσω στην Γ’ εθνική θα έχω κάποιον να μου φέρει παίκτες για να ανεβώ αμέσως; Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: