Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

«Και νίκες και βελτίωση»

Η επιστροφή του στην ενδεκάδα, συνδυάστηκε με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις επιτυχίες. Ο λόγος για τον Κοστίν Λάζαρ, χωρίς τον οποίο ο Δικέφαλος ηττήθηκε σε Βιέννη και Περιστέρι. «Είμαι απλά τυχερός» ήταν η εξήγηση του Ρουμάνου, που «μετράει» συνολικά πέντε νίκες στα ισάριθμα φετινά παιχνίδια των «ασπρόμαυρων» που πήρε μέρος, με τον ίδιο να εξωτερικεύει χθες τις σκέψεις του στο «Μ» και να τοποθετείται τόσο για την επιτυχία επί του Αστέρα Τρίπολης και τον τρόπο που αυτή επιτεύχθηκε όσο και για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια.

- Επιστροφή στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ήττες. Ποιο ήταν το στοιχείο που επέφερε την ανατροπή επί του Αστέρα Τρίπολης;
“Στο πρώτο ημίχρονο, υπήρχαν στιγμές που δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση. Έπρεπε λοιπόν στο ημίχρονο να αφήσουμε όλα τα προβλήματά μας στην άκρη διότι είχαμε πολλά στο κεφάλι μας, να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και να πάρουμε τη νίκη. Αυτό κάναμε. Τελευταία, μαζεύτηκαν πολλά. Και λόγω της ήττας από τη Ραπίντ και λόγω της ήττας από τον Ατρόμητο. Σίγουρα αυτές οι δυο ήττες μας επηρέασαν»

- Νιώθεις ότι επέστρεψες σε καλύτερη κατάσταση μετά τη παρουσία σου στην Εθνική Ρουμανίας;
“Νιώθω εξαιρετικά. Η καλύτερη προπόνηση που μπορείς να κάνεις, είναι να παίξεις δυο παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτό έκανα και εγώ με την Εθνική Ρουμανίας».

- Έχεις εξήγηση για το ότι ο ΠΑΟΚ φαίνεται να σπαταλά ένα ημίχρονο μέχρι να μπει στο παιχνίδι και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κυνηγάει το σκορ;
«Μάλλον δεν έχουμε αυτοπεποίθηση. Ειδικά μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες. Είμαστε μια νεανική ομάδα και χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε κάποια στοιχεία και στο παιχνίδι μας και στο χαρακτήρα μας ως ομάδα, για να μπορέσουμε να δείξουμε καλύτερα δείγματα γραφής. Νομίζω πως είναι νωρίς για να αποκτήσουμε εμπειρία ως ομάδα και αυτό δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη.

-Τη δεδομένη χρονική στιγμή και λαμβάνοντας υπόψη και την απειρία πολλών παικτών του ΠΑΟΚ και των απουσιών λόγω τραυματισμών, θεωρείς πως ο κόσμος μπορεί να περιμένει από εσάς καλύτερο ποδόσφαιρο ή το κυριότερο όλων είναι να έρχονται οι νίκες;
«Δεν υπάρχει ομάδα που να μη θέλει να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το ζητούμενο όμως στο πρωτάθλημα αλλά και σε κάθε παιχνίδι, είναι η νίκη. Υπάρχουν παιχνίδια που παίζεις καλά και δεν κερδίζεις και παιχνίδια που δεν παίζεις καλά και κερδίζεις. Ο δικός μας στόχος είναι η νίκη. Βέβαια, είναι δύσκολο να μην παίζεις καλά και να κερδίζεις συνέχεια, οπότε πρέπει κανείς να προσπαθεί να βελτιώνεται συνεχώς»

-Μετά από επτά επίσημα παιχνίδια, μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το που μπορεί να φτάσει ο φετινός ΠΑΟΚ;
“Νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε περισσότερο ανταγωνιστικοί από ότι ήμασταν πέρσι. Για να φτάσουμε όμως στις πρώτες θέσεις και στο πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Πολλές ομάδες έχουν αποδυναμωθεί φέτος και νομίζω είναι μια ευκαιρία για μας να κοιτάξουμε ψηλά. Πρέπει όμως να έχουμε αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα μετά το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος».

-Ποια είναι η αίσθησή σου για το παιχνίδι με την Ξάνθη που ακολουθεί;
«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Ξάνθη είναι μια δυνατή ομάδα και εμείς πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο για να πανηγυρίσουμε μια εκτός έδρας νίκη, την οποία την έχουμε ανάγκη για πολλούς λόγους”

-Έχεις παίξει φέτος σε πέντε επίσημα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει σε όλα. Έχεις συμβόλαιο με τη νίκη;

«Ξέρω ότι έχω αυξημένες ευθύνες»


- Νιώθει ότι στον φετινό ΠΑΟΚ, λόγω της εμπειρίας σου, έχεις μεγαλύτερες ευθύνες;
“Καταλαβαίνω ότι και ο προπονητής μου και οι φίλαθλοι, περιμένουν πολλά πράγματα από εμένα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είμαι πλέον έμπειρος και είμαι σε μια ομάδα με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ξέρω ότι έχω αυξημένες ευθύνες και προσπαθώ μέσα στο γήπεδο να δικαιώσω και τον προπονητή μου και τους φιλάθλους. Τόσο εγώ όσο και όλοι οι συμπαίκτες μου, δίνουν κάθε φορά το 100%. Μερικές φορές όμως, δεν τα καταφέρνουμε και αυτό νομίζω είναι φυσιολογικό. Κάθε φορά όμως όλοι θέλουμε τη νίκη και όλοι αγωνιζόμαστε γι΄ αυτή».

- Πέρσι είχες συμπαίκτη τον Γκαρσία. Μέχρι στιγμής φέτος, έχεις συνεργαστεί κυρίως με τον Κάτσε. Πως κρίνεις τη συνεργασία σου μαζί του;
“Ο Κάτσε είναι ένας πολύ καλός νεαρός παίκτης. Είναι καλό να υπάρχουν καλοί νεαροί παίκτες. Προσωπικά με βοηθάει ο τρόπος που παίζει και χαίρομαι για την εικόνα που έχει ο Κάτσε μέσα στο γήπεδο, γιατί ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Για τον Γκαρσία, δεν έχω να πω κάτι. Ο Γκαρσία είναι ο Γκαρσία. Είναι ένας έμπειρος παίκτης και μάλιστα από τους πλέον έμπειρους στην ομάδα”.

- Σε βοηθάει στο να έχεις μεγαλύτερη συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ το ότι ο Κάτσε είναι παίκτης που τρέχει πολύ; Το γεγονός αυτό αλλάζει τον ρόλο σου μέσα στο γήπεδο;
“Όχι. Και οι δυο έχουμε τα ίδια καθήκοντα στο γήπεδο και ο καθένας προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα, να κερδίσει τη μπάλα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για γκολ. Σίγουρα είμαστε διαφορετικοί παίκτες και έχουμε άλλα χαρακτηριστικά αλλά αυτό που θέλουμε είναι να μπορέσουμε να συνδυαστούμε για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα».

«Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας συνέχεια…»

Ο Κοστίν Λάζαρ κλήθηκε να απαντήσει όμως και στο ερώτημα για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του προβληματίζονται από το γεγονός πως η προσέλευση των φίλων του ΠΑΟΚ προχθές στην Τούμπα, ήταν μικρή. «Σίγουρα. Όμως, όπως και εμείς ως ομάδα, έτσι και οι φίλαθλοι μας, έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Είμαι σίγουρος ότι στα σημαντικά παιχνίδια και στα ντέρμπι, η Τούμπα θα είναι γεμάτη. Πρέπει όμως ο κόσμος να καταλάβει πως η ομάδα τους χρειάζεται σε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και σε αυτά που ο αντίπαλός μας δεν είναι τόσο δυνατός. Θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας για να μας δώσουν δύναμη. Τον τρόπο, τον ξέρουν» ήταν η απάντηση του Ρουμάνου χαφ.



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: