Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Αν είσαι Ολυμπιακός (δεν) ξέρεις!!

Αν είσαι Ολυμπιακός (δεν) ξέρεις
Ένα συμπέρασμα βγάζει κανείς κοιτώντας τις εντός έδρας πρεμιέρες του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ:

Δεν υπάρχει συμπέρασμα!

Όταν οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούν από το σπίτι τους το… ταξίδι στη διοργάνωση έχει αποδειχτεί πως οποιαδήποτε απόπειρα πρόβλεψης του αποτελέσματος είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για τον…κουβά.

Το sport-fm.gr γυρνάει το… ρολόι πίσω και αποδεικνύει το γιατί.

Για τον Ολυμπιακό οι εντός έδρας πρεμιέρες έχουν τα πάντα. Από μεγάλες και ιστορικές νίκες, όπως το 6-2 με την Λεβερκούζεν, μέχρι χορταστικές ισοπαλίες με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, όπως το 3-3 με τη Ρεάλ. Και από οδυνηρές ήττες, 3-1 από τη Ρόζενμποργκ, μέχρι και παιχνίδια που δεν έδειχναν τι θα επακολουθήσει, όπως αυτό με τη Λάτσιο.

Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0 (1997-98)

Το τρακ αμέτρητο. Η αγωνία στο κατακόρυφο. Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Πόρτο όχι μόνο κάνει την πρεμιέρα του στους ομίλους, αλλά παράλληλα πραγματοποιεί και το παρθενικό του… ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο «φλεγόμενο» Ο.Α.Κ.Α οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη με σκορ 1-0, με το εξαιρετικής ομορφιάς γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ωστόσο, κάτι η απειρία, κάτι η δυσκολία του ομίλου, η ομάδα του Πειραιά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, από τους 5 βαθμούς που μάζεψε στον όμιλο.




Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (1999-00)

Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη δύο χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν είναι πλέον «ψαρωμένος». Οι μνήμες από την πορεία μέχρι τους «8» της διοργάνωσης την σεζόν 1998-99 είναι ακόμα νωπές και οι προσθήκες του Τζιοβάνι και του Ζάχοβιτς δημιουργούν προσδοκίες για κάτι ανάλογο. Στην πρεμιέρα τους οι «ερυθρόλευκοι» τίθενται αντιμέτωποι με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση με το τελικό 3-3 να μένει ανεξίτηλο στη μνήμη των φιλάθλων, ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του συλλόγου. Τζιοβάνι (2) και Ζάχοβιτς (1) ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, με τον Ίκερ Κασίγιας να παίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ωστόσο, εκείνη η σεζόν ανέδειξε και τα πολλά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο Ολυμπιακός να προχωρήσει παραπάνω από τους ομίλους.





Ολυμπιακός-Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2 (2002-03)

Αποτελεί αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν την φιναλίστ της περασμένης σεζόν (2001-02) Μπάγερν Λεβερκούζεν και πιάνοντας υψηλά στάνταρ απόδοσης πέτυχαν μία εμφατική και εντυπωσιακή νίκη με σκορ 6-2. Μπορεί η Γερμανοί να είχαν προηγηθεί με 1-0, αλλά οι Πειραιώτες αντέδρασαν και στο ημίχρονο προηγούνταν με 3-1. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πέτυχε τρία τέρματα εκείνο το βράδυ παρά το γεγονός ότι έπαιζε με πυρετό και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη. Ωστόσο, παρά την εκπληκτική εμφάνιση της πρεμιέρας, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα να μην έρθει για μία ακόμα χρονιά η πρόκριση.




Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3 (2005-06)

Στην πρώτη χρονιά του Τροντ Σόλιντ στον πάγκο του Ολυμπιακού οι προσδοκίες ήταν πολλές. Ωστόσο, με το… καλημέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τις ελπίδες τους για κάτι καλό μετά από την ήττα με σκορ 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Ρόζενμποργκ, σε ένα παιχνίδι που αν και ήταν ανώτεροι δεν μπόρεσαν να πάρουν ούτε τον ένα βαθμό. Εκείνη τη σεζόν οι Πειραιώτες έπαιξαν καλύτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια του, χάνοντας, όμως, στο τελευταίο λεπτό τον ένα βαθμό, με Ρεάλ και Λιόν και τους τρεις με αντίπαλο την Ρόζενμποργκ. Αυτή ήταν και η πρώτη και μοναδική σεζόν του Γιάγια Τουρέ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός-Βαλένθια 2-4 (2006-07)

Η… κατάρα της πρεμιέρας για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν την Βαλένθια για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και γνώρισαν την ήττα 4-2. Οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1, ωστόσο, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καστίγιο και έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα με τον Ριβάλντο να μην μπορεί ευστοχήσει σε σουτ από τη μικρή περιοχή. Η πορεία και πάλι δεν ήταν καλή στη διοργάνωση, ενώ και πάλι χάθηκε ευκαιρία για την πρώτη εκτός έδρας νίκη στα παιχνίδια με Σαχτάρ και Ρόμα, τα οποία έληξαν ισόπαλα, παρά το ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί.

Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1 (2007-08)

Ανανέωση σε όλα τα επίπεδα για τον Ολυμπιακό εκείνη τη χρονιά και η έλευση των Γκαλέτι, Κοβάσεβιτς και Λούα Λούα έχει δημιουργήσει προσδοκίες για κάτι καλό στο Τσάμπιονς Λιγκ σχεδόν 10 χρόνια μετά την πορεία μέχρι τους «8» της διοργάνωσης. Ωστόσο, η ισοπαλία 1-1 στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Λάτσιο απογοητεύει αρχικά τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά, βλέποντας μάλιστα στο τέρμα των Ιταλών ο σκόρερ Ζάουρι να είναι σε θέση οφσάιντ. Η συνέχεια στην διοργάνωση, όμως, είναι… ονειρεμένη για τον Ολυμπιακό, καθώς στη Βρέμη αρχικά και στη Ρώμη στη συνέχεια, σπάει η… κατάρα των εκτός έδρας αγώνων και έρχεται και η πολυπόθητη πρόκριση στους «16».

Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0 (2009-10)

Ο Ολυμπιακός μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται σε ένα κλίμα έντονου προβληματισμού. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει προλάβει να… φτάσει μέχρι την πρεμιέρα των ομίλων και τη θέση του στον πάγκο παίρνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Η αναμέτρηση με την Άλκμααρ στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδειχνε ότι θα έληγε δίχως τέρματα, με τον Τοροσίδη, όμως, να έχει διαφορετική άποψη και με εξαιρετική κεφαλιά στο 79ο λεπτό να κάνει το τελικό 1-0. Εκείνη τη σεζόν το απόλυτο στην έδρα του δίνει την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους» στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.



2009-2010, Olympiakos-AZ Alkmaar 1-0 από Zamponakos


Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1 (2011-12)

Πρεμιέρα των ομίλων για τον Ολυμπιακό με αντίπαλο τη Μαρσέιγ, η οποία δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο γαλλικό πρωτάθλημα, με τους «ερυθρόλευκους», όμως, ελέω ομάδας Α και Β να μην έχουν ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στα πόδια τους. Η ήττα 1-0 έρχεται φυσιολογικά, καθώς οι Πειραιώτες δεν έχουν ρυθμό. Ωστόσο, η μετέπειτα πορεία στη διοργάνωση… πλήγωσε περισσότερο τον Ολυμπιακό, καθώς παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις μεγάλες νίκες με Ντόρτμουντ και Άρσεναλ εντός έδρας και Μαρσέιγ εκτός, στο τέλος του στέρησε την πρόκριση εκείνο το ματς που δεν πήρε ούτε ένα βαθμό.



Olympiakos - Marseille 0-1 Lucho από pklora7




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: