Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Σκαρτάδος: «Θα προκαλέσει ο Ολυμπιακός»

Μπορεί να έχει σταματήσει εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο. Μπορεί από τότε που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια να έχουν γίνει αμέτρητα ντέρμπυ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Σκαρτάδος όμως παραμένει ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 9 τέρματα στους αγώνες απέναντι στους ερυθρόλευκους. Πλέον ως τεχνικός διευθυντής του Μακεδονικού, ο βετεράνος άσος της ομάδας, σχολιάζει το σημερινό ντέρμπυ της Τούμπας. Φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Metropolis 95,5 “Τα παιδιά της πιάτσας» και μίλησε στον Δήμο Βαρδάκη που είχε στο στούντιο άλλη μια παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Βασίλη Βασιλάκο. Ο Γιώργος Σκαρτάδος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του αλλά και δε θέλησε να επεκταθεί όταν ρωτήθηκε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αναλάβει κάποιο πόστο μέσα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Το να πω ότι είμαι ευχαριστημένος επειδή βρίσκομαι εκτός ΠΑΟΚ θα είναι ψέματα. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα..»

Ο Σκαρτάδος είναι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσει και να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στην κερκίδα: «Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι ποδόσφαιρο. Να μην δω ξύλο και αναφέρομαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός θα προκαλέσει για να δημιουργηθούν επεισόδια αφού αυτό τους συμφέρει. Επομένως περιμένω από τον ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει αυτόν τον αγώνα, άσχετα αν στο τέλος της σεζόν δεν πάρει το πρωτάθλημα…»

Ο ΠΑΟΚ με νίκη σήμερα θα μειώσει στο -5 τη διαφορά από την κορυφή αλλά το βαθμολογικό κίνητρο δεν είναι το σημαντικότερο και ισχυρότερο όπως επισήμανε ο Σκαρτάδος:  «Είναι θέμα γοήτρου. Η νίκη είναι μονόδρομος σήμερα για την ομάδα και περιμένω να κάνει τα πάντα για να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ καλείται σήμερα να αποδείξει ότι κερδίζει τους αγώνες στον αγωνιστικό χώρο με την αξία του και όχι με άλλους τρόπους».

Ο ίδιος με τους συμπαίκτες του πήραν την σκυτάλη από τον Κούδα και εκείνη την σπουδαία ομάδα και συνέχισαν το νικηφόρο σερί μέχρι και το 1992. «Θυμάμαι εκείνη την εποχή που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, είχα συμπαίκτες στην Εθνική Ομάδα παίκτες του Ολυμπιακού που μου έλεγαν πριν το ντέρμπυ στην Τούμπα: "Στα δυο γκολ σταματήστε..." Ήξεραν ότι δεν είχαν καμιά ελπίδα εδώ,  είχαμε δημιουργήσει ένα κλίμα που καταλάβαιναν και οι ίδιοι ότι δεν μπορούσαν να κερδίσουν στην Τούμπα». 
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: