Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ολυμπιακός… δεν ξεχνά!!


Αφού τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός πήρε ρεβάνς για τη μοναδική του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα νικώντας στο ρελαντί τη Νέα Κηφισιά με 77-63 στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός… δεν ξεχνά
Καμία διάθεση για «παραχωρήσεις» δεν είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Νέα Κηφισιά και θέλοντας να πάρει το αίμα του πίσω για την ήττα στο Ζηρίνειο-μοναδική του στα 15 φετινά ματς πρωταθλήματος-επικράτησε εύκολα στο ΣΕΦ με 77-63.

Ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου τακτοποίησε τη «δουλειά» για τους Πειραιώτες που μοίρασαν χρόνο και… σκορ εν όψει Νίζνι. Πολλά τα λάθη εκατέρωθεν (21-24), Σλούκας και Μαυροειδής με 16 πόντους ξεχώρισαν από τις δύο ομάδες.

Το ματς

Μετά τη συναισθηματική φόρτιση στο ξεκίνημα, αρχικά με τη συμμετοχή ενός δεκάχρονου παιδιού από το Make a Wish στην παρουσίαση, εν συνεχεία με το ενός λεπτού σιγή για την επέτειο της τραγωδίας της Θύρας 7 και το θάνατο του 17χρονου από την Ελευσίνα, και-τέλος-για την τιμή από την ΚΑΕ στον άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού και αντιπάλου για την ημέρα των 31ων γενεθλίων του, Παναγιώτη Βασιλόπουλου, ήρθε η ώρα για μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι μόνο… αγουροξυπνημένοι δεν μπήκαν στο ματς προσπαθώντας να «καθαρίσουν» γρήγορα. Παρά τα δύο γρήγορα φάουλ του Σπανούλη που τον έφεραν στον πάγκο μετά από δύο αγωνιστικά λεπτά, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς με 15-5 μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά. Η Κηφισιά έχασε πρόωρα τον Λιακόπουλο με διάστρεμμα, είχε ανενεργό με πρόβλημα στη μέση και τον Τάι Άμποτ και παρότι πλησίασε στους έξι (22-16) με ζωηρό τον πρώην ερυθρόλευκο Μαυροειδή, είδε τους πρωτοπόρους της Α1 να ξεμακραίνουν και πάλι χάρη κυρίως στον Σλούκα (33-20) κλείνοντας το ημίχρονο με 40-29.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια με διάθεση να απομακρύνει κάθε αμφιβολία για το νικητή και με οδηγό τον Πρίντεζη χρειάστηκε εξίμισι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο για να φτάσει στο +20, 51-31. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλο δεν ένιωσε ξανά απειλή. Οι πολλές αλλαγές και δοκιμές-απόρροια της προσπάθειας φρεσκαρίσματος εν όψει του δύσκολου ταξιδιού για το ματς με τη Νίζνι στη Ρωσία-επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο -14 (73-59) λίγο πριν το τελικό 77-63.

Δεκάλεπτα: 22-14, 40-29, 54-38, 77-63.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 2, Ντάνστον 8, Σπανούλης 6, Ντάρντεν 4, Σλούκας 16, Λαφαγέτ 6, Λοτζέσκι 10, Χριστοδούλου, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 7, Καββαδάς 4, Κατσίβελης 4.

Νέα Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 14, Λιακόπουλος, Πόποβιτς 4, Πεσάκοβιτς 4, Μαυροειδής 16, Ψαθάς 5, Μελισσαράτος, Ντούβνιακ 9, Ντέιβις 3, Μπάρλος 8, Βασιλόπουλος.

Διαιτητές: Κορομηλάς, Μπήτης, Συμεωνίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: