Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η «τριλογία» της νίκης στο ντέρμπι!!

Είναι πολύ περίεργες για τον ΠΑΟΚ οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν πριν από το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ενα ματς που θα γινόταν για να ξαναβρεθεί ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, γίνεται για να μην ξεφύγει ο Ολυμπιακός με... 11 βαθμούς διαφορά. Εάν λέγαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο δυο μήνες πριν, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο «Γ, Καραισκάκης» και έφευγε πέντε βαθμούς μπροστά, θα μας χαρακτήριζαν φαντασιόπληκτους. Και όμως συνέβη.
Εκτός αυτού, μετά την ταπεινωτική ήττα στο Ηράκλειο από... μια ομάδα του ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να σκάσει. Διοίκηση, ομάδα και κόσμος βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Και για να «εκτονωθεί» η υπερένταση των τελευταίων ημερών μία είναι η λύση. Η νίκη στο αποψινό ντέρμπι. Μια νίκη που είναι απόλυτα απαραίτητη για τρεις λόγους.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα μείωσει την απόσταση από τον Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς. Με ήττα, η διαφορά θα φτάσει στους 11.Τεράστια η διαφορά. Στην πρώτη περίπτωση, δεν θα έχουν χαθεί οι, λίγες έστω, ελπίδες για τη διεκδίκηση του τίτλου. Στη δεύτερη, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ετοιμαστεί να δώσει μάχη για να κρατηθεί δεύτερος.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα τονώσει το πληγωμένο εδώ και δύο μήνες γόητρό του. Με ήττα, θα υποστεί μία ακόμη ταπείνωση και, μάλιστα, από τον παραδοσιακά πιο μισητό αντίπαλό του. Η νίκη σε αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι... υποχρεωτική, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ΠΑΟΚ, στη συνείδηση του κόσμου του, δεν επιτρέπεται να χάνει από τον Ολυμπιακό σ’ αυτό το γήπεδο. Παράλογη η απαίτηση, σύμφωνα με την καθαρά αθλητική λογική, δικαιολογημένη ωστόσο αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί τον ηθικό αυτουργό της σαπίλας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με νίκη ο ΠΑΟΚ θα ξαναβρεί τη διαταραγμένη ηρεμία του και θα έχει τον χρόνο για περισυλλογή και ανασύνταξη με λιγότερη πίεση και λιγότερο άγχος. Με ήττα... ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί. Και ένας Θεός ξέρει ποιοι θα την πληρώσουν και ποιοι θα τη γλιτώσουν.

Οι παίκτες έχουν ήδη βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είναι «μετέωρος». Οι παράγοντες έχουν γίνει στόχος. Ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχασε τον σεβασμό του κόσμου, αλλά κατηγορείται (δικαίως) ότι μόνο ο ίδιος ευθύνεται για το ότι μάζεψε πολλούς άχρηστους και ανίκανους γύρω του. Ο Γιάχος αντιπροσωπεύει την κακή ελληνική διαιτησία, από την οποία ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα. Και ο Ολυμπιακός είναι ο δυνάστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε περίπτωση ήττας του ΠΑΟΚ τα θύματα τη οπαδικής οργής και της εκτόνωσης απωθημένων μπορεί να είναι πολλά.

Βέβαια, δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά και το τι είδους αγώνας θα γίνει και ποια θα είναι η απόδοση του ΠΑΟΚ. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι και από την απόδοση του Γιάχου. Αν ο διαιτητής παίξει 50-50 και αν γίνει ένα... κανονικό ματς, χωρίς τσαμπουκάδες, συνεχείς διακοπές και διάφορες άλλες αηδίες, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα αντιδράσουν καθαρά και μόνο σε σχέση με την απόδοση της ομάδας τους και το τελικό αποτέλεσμα. Αν μείνουν ικανοποιημένοι, θα ξεπεράσουν την πίκρα των ηττών από Παναιτωλικό και ΟΦΗ, θα χειροκροτήσουν την ομάδα και τον Αγγελο και θα ελπίσουν σε μια καλύτερη συνέχεια. Αν όμως ο ΠΑΟΚ είναι κακός και χάσει δίκαια, δεν θα έχουν κανένα λόγο να στραφούν εναντίον του Ολυμπιακού και του διαιτητή. Τότε θα «τ’ ακούσουν» όλοι οι υπόλοιποι. Ο Σαββίδης, οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ, οι παίκτες, ο Αγγελος και δεν ξέρω ποιος άλλος.

Και οι τρεις λόγοι είναι τόσο σημαντικοί όσο για να «επιβάλουν» στους παίκτες του ΠΑΟΚ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη. Αν μη τι άλλο, οφείλουν να παίξουν σαν ΠΑΟΚ. Να κάνουν ό,τι μπορούν κι αν χάσουν, να φταίει οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τους ίδιους. Οφείλουν να παλέψουν και να ματώσουν για τους τρεις βαθμούς, για το γόητρο του ΠΑΟΚ και για την ηρεμία που πρέπει να επανέλθει.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: