Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ντεμπούτο Λέτο,Σισέ με νίκη.......

επιμέλεια-TENORIO !


Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο Παναθηναϊκός πήρε μια φιλική νίκη στο πρώτο του αγώνα επί Αυστριακού εδάφους, απέναντι στην Γκρόιερ Φιρτ με σκορ 2-1. Καντέ και Πετρόπουλος τα γκολ των «πρασίνων»

Πολλά νέα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων πιθανότατα θα λάβουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις επίσημες διοργανώσεις, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του σημερινού Παναθηναϊκού. Στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ ο Χενκ Τεν Κάτε επέλεξε να παρατάξει νεαρούς ποδοσφαιριστές (Νίνης, Καρνέζης, Μενσά και Μαχλελής) προκειμένου να τσεκάρει το κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν στον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της ομάδας.

Στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, παρατηρήθηκε μεγάλη δυσκολία στη δημιουργία φάσεων. Ο Κατσουράνης αγωνίστηκε από την αρχή πλάι στον Σιμάο, αλλά και οι δύο αδυνατούσαν να περάσουν μπροστά κάθετες πάσες. Το πρέσινγκ των Γερμανών ήταν ασφυκτικό, ειδικότερα στα κεντρικά χαφ, με αποτέλεσμα να κλείνουν συνεχώς τους κενούς χώρους. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πριμπ της Γκρόιτερ στο 10’. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και από στημένη φάση ο νεοαποκτηθείς Καντέ έφερε με πλασέ το παιχνίδι στα ίσα. Το 2-1 σημείωσε ύστερα από πολύ καλή κάθετη πάσα του Χριστοδουλόπουλου, ο Πετρόπουλος στο 40΄.

Στην επανάληψη, με την είσοδο και του Σεμπαστιάν Λέτο (πρώτη του εμφάνιση χωρίς να φανεί ιδαίτερα), η εικόνα συνέχισε να είναι μέτρια. Κατά διαστήματα οι «πράσινοι» μπόρεσαν να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, αλλά τους έλειπε η τελική προσπάθεια. Η κούραση από το βεβαρημένο πρόγραμμα και τις δυνατές προπονήσεις -σε αρκετές περιπτώσεις - ήταν εμφανής, κάτι που ουσιαστικά δεν άφησε περιθώρια στους ποδοσφαιριστές του Τεν Κάτε να αποδώσουν βάσει των δυνατοτήτων τους. Την παρθενική του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποίησε μετά τον Λέτο και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο. Απέδειξε ότι πρόκειται για πολύ γρήγορο ποδοσφαιριστή, που προσπαθεί συνεχώς με κινήσεις να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και να απειλήσει τετ- α- τετ. Σίγουρα από τόσο λίγο χρόνο δεν βγαίνουν συμπεράσματα και πιθανότατα θα πάρει περισσότερο χρόνο στα επόμενα φιλικά.

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Σουηδός αμυντικός Ματίας Μπιέρσμιρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Μενσά, Καντέ, Μελίσσης (74' Σπυρόπουλος), Μαχλελής, Κατσουράνης (60' Σαριέγκι), Σιμάο, Πετρόπουλος (74' Σισέ), Γκάμπριελ (46' Λέτο), Νίνης (83' Σαλπιγγίδης), Χριστοδουλόπουλος (70' Μουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια: