Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

«Βασιλικό» νταμπλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/69b2d7ad0a59269c8fcc1fb85647e7f8_L.jpg?1270781479?1270781479?1270781479Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση του νταμπλ και αν αυτό επιτευχθεί οι πράσινοι θα πληρώσουν... βασιλικά τους παίκτες του τριφυλλιού. Το πριμ αγγίζει τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal» ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει ακριβά τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο μιας και η φετινή πολιτική των συμβολαίων ήταν να δοθεί έξτρα κίνητρο στους παίκτες για τίτλους αλλά και σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Οι πράσινοι θέλουν έναν τουλάχιστον βαθμό την Κυριακή κόντρα στον Ηρακλή για να πάρουν και μαθηματικά τον τίτλο ενώ έχουν ραντεβού και με το Κύπελλο στις 24 Απριλίου με αντίπαλο τον Αρη. Αν και οι δύο στόχοι επιτευχθούν τότε από τα ταμεία του Παναθηναϊκού θα βγουν περίπου 4,3 εκατομμύρια ευρώ που είναι και το πριμ. Ο Νικόλας Πατέρας είχε υποσχεθεί στις αρχές Ιανουαρίου και προσωπικό πριμ ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Κάθε νίκη πληρώνει

Από την αρχή της σεζόν, οι πράσινοι θέλησαν να δώσουν κίνητρο σε κάθε ματς στους παίκτες προσφέροντας τους όρους στα συμβόλαια τους που θα μάχονται πάντα για τη νίκη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Σισέ έχει ειδικό μπόνους ύψους 10.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος όπου ο Παναθηναϊκός θα φεύγει με τη νίκη. Όπερ και σημαίνει ότι ο Γάλλος φορ έχει πάρει μέχρι στιγμή μέρος σε 19 νικηφόρους αγώνες και έχει βάλει ήδη στον λογαριασμό του 190.000 ευρώ. Ιδιο μπόνους έχουν οι Λέτο, Κατσουράνης και Καντέ ενώ μέσα στη σεζόν ο Κώστας Αντωνίου ενημέρωσε και τους υπόλοιπους παίκτες πως όποιος ήθελε μπορούσε να αναπροσαρμόσει το συμβόλαιό του στα νέα δεδομένα με τους Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα να το πράττουν. Το ίδιο έκαναν και οι Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμι και Τζόρβας αλλά με μπόνους 5.000 ευρώ για κάθε νίκη πρωταθλήματος. Ο Σεϊταρίδης παίρνει μπόνους 8.000 ευρώ.

Τα πριμ τίτλου

Εκτός από τα συμβόλαια και τα μπόνους υπάρχει για τα πρωτοκλασάτα ονόματα και πριμ τίτλου, χωρίς να παίζουν ρόλο οι συμμετοχές τους στη Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, ο Σισέ και ο Λέτο για το πρωτάθλημα θα πάρουν 200.000 ευρώ, ο Σεϊαταρίδης 150.000 ευρώ, οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καντέ από 100.000 ευρώ ενώ οι Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Βύντρα και Τζόρβας από 50.000 ευρώ.

Πριμ και για το Κύπελλο

Εκτός από το πρωτάθλημα οι πράσινοι έχουν ξεχωριστό πριμ και για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Τζιμπρίλ Σισέ αν σηκώσει το τρόπαιο την 24η Απριλίου θα βάλει στο τραπεζικό του λογαριασμό 50.000 ευρώ ενώ οι Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης και Κατσουράνης για κάθε νίκη θα πάρουν από 5.000 ευρώ.

Μπόνους και για όσους δεν ακολούθησαν την πράσινη πολιτική

Τα παραπάνω ήταν για όσους ακολούθησαν τη νέα πολιτική του Παναθηναϊκού ενώ υπάρχουν χρήματα και για τους παίκτες που δεν αναπροσάρμοσαν τα συμβόλαια τους. Οι υπόλοιποι πράσινοι αν πάρει το τριφύλλι το νταμπλ θα μοιραστούν χρήματα αναλογικά με βάση τις συμμετοχές τους. Το πριμ ήταν εξαρχής 500.000 ευρώ συν το ένα εκατομμύριο ευρώ που έταξε ο Νικόλας Πατέρας ως προσωπικό μπόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: