Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΚΑΕ ΠΑΟΚ-Το Σάββατο ντεμπουτάρει ο Τόμας Ντελινινκάιτις

Ντεμπουτάρει το Σάββατο

Στον ΠΑΟΚ κατέφυγαν στην έσχατη λύση της καταγγελίας του συμβολαίου του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς προκειμένου να ενισχύουν την ομάδα ενόψει της προσπάθειας για την 5η θέση και για τα πλέι οφ, ελπίζοντας ότι οι επιτυχίες μπορούν να αποφέρουν έσοδα ώστε να αντιμετωπιστεί μια δικαστική περιπέτεια.

Καθαρή απόφαση για το αγωνιστικό… Χθες το πρωί το άτυπο ΔΣ της ΚΑΕ αποφάσισε και με βούλα την καταγγελία, ετοιμάστηκαν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία και θα σταλούν σήμερα στον ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα ο Τόμας Ντελινινκάιτις μετά από τέσσερις μέρες παραμονής και προπονήσεων στην Θεσσαλονίκη υπέγραψε το συμβόλαιο του, πήρε προκαταβολή και η απόκτηση του ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ. Μάλιστα έφτασε η μπλε κάρτα του από την Ισπανία, χθες πέρασε από αντιντόπινγκ κοντρόλ, σήμερα θα σταλεί το συμβόλαιο τους τον ΕΣΑΚΕ και σήμερα θα παραληφθεί το δελτίο του. Έτσι ο Λιθουανός θα ντεμπουτάρει το Σάββατο στο παιχνίδι με το Περιστέρι, με την ελπίδα ότι θα προσφέρει αυτό που λείπει από την ομάδα στην περιφέρεια με δεδομένη την απουσία του Καυκή.
Και ο Μιλισάβλιεβιτς…; Δεν εμφανίστηκε βέβαια χθες στην προπόνηση-λογικό αφού του ζητήθηκε κάτι τέτοιο-επικοινώνησε με τον Σέρβο ατζέντη του και ενημερώθηκε ότι επόμενη κίνηση θα είναι η προσφυγή στην ΦΙΜΠΑ για τα 44 χιλ. ευρώ που θα διεδκικήσει. Στην ΚΑΕ είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν με τον εκπρόσωπο του «Μίλι» προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και ο ΠΑΟΚ να αποφύγει μια ακόμα περιπέτεια στην διεθνή ομοσπονδία, ανάλογη με αυτές των Όστοιτς, Τομάσεβιτς (την απέσυρε). Εννοείται ότι στην εκδίκαση της καταγγελίας στην ΕΕΟΔΑΚ ο Μιλισάβλιεβιτς θα στηρίξει τις δικές του θέσεις, διεκδικώντας τα οφειλόμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι της ΚΑΕ έστειλαν τα συμβόλαια των Μιλισάβλιεβιτς και Χέλιγουελ στον Παντελή Δέδε, προκειμένου ο έμπειρος δικηγόρος να αναλάβει την υπόθεση της καταγγελίας. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει, τουλάχιστον πριν του αποσταλούν περισσότερες λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τις αμοιβές των δύο παικτών (τα κατατεθημένα στον ΕΣΑΚΕ συμβόλαια είχαν 9000 ευρώ απολαβές). Άλλωστε ο κ. Δέδδες είχε αναλάβει το ζήτημα των εκχωρήσεων που δόθηκαν στον Αυστραλό σέντερ. Ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στον τραυματισμό του Σέρβου γκαρντ με γνωματεύσεις των γιατρών, ενώ ο ίδιος ο παίκτης διαμαρτύρεται ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό και ότι η ομάδα έβγαλε επίτηδες προς τα έξω τα περί τραυματισμού του. Ναι, αλλά γιατί είναι εκτός δράσης για 25 μέρες; Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στην ΚΑΕ υπήρξε εισήγηση να μην προχωρήσουν σε καταγγελία του συμβολαίου του Μιλισάβλιεβιτς, αφού σύμφωνα με αυτή την εισήγηση, με δικαιολογητικό τραυματισμού (με συμπληρωμένο ένα μήνα) μόνο για προσωρινή διακοπή συμβολαίου θα είχε τύχη η ΚΑΕ, πληρώνοντας μάλιστα σε αυτό το διάστημα κανονικά τον παίκτη. Βέβαια σε αυτή την διαδικασία ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μπει.
Η ουσία… Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο έστω και με την σχετική αναστάτωση ο ΠΑΟΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, ενώ σε διοικητικό επίπεδο μετατίθεται για αργότερα η διαδικασία επαφών και η καταβολή των δεδουλευμένων στον Μιλισάβλιεβιτς. Και τα έσοδα για αυτό το σκοπό μπορούν να προκύψουν από τις επιτυχίες της ομάδας στα πλέι οφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: