Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Μέσι, o πρώτος!! (video)

Στο 7-1 της Μπaρτσελόνα επί της Λεβερκούζεν, στις 7 Μαρτίου του 2012, στο «Καμπ Νόου», ο Λίονελ Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει πέντε τέρματα σ’ένα ματς στο Champions league.

Μέσι, o πρώτος! (video)
Αν εξαιρέσουμε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής σε κατάκτηση Μουντιάλ, ό,τι κορυφαίο επίτευγμα-ρεκόρ βρέθηκε στο διάβα του, το έχει κάνει κτήμα του. Και πολλές φορές με τρόπο εκκωφαντικό!

Τρανό παράδειγμα είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα με την Λεβερκούζεν.

Όταν οι «μπλαουγκράνα» υποδέχθηκαν του Γερμανούς, στις 7 Μαρτίου του 2012, για το Champions League, ο Αργεντινός έγραψε άλλη μία σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

Ο σούπερ σταρ των Καταλανών, ο οποίος ανδρώθηκε στην περίφημη ακαδημία της Λα Μασία, για την οποία πριν αρκετά χρόνια ο τεράστιος Γιόχαν Κρόιφ είχε προσπαθήσει και τελικά έπεισε τον τότε πρόεδρο Χόσεπ Νούνιεζ, πως αυτή θα είναι το… όχημα της Μπαρτσελόνα για επιτυχίες δίχως ταβάνι, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει πέντε τέρματα σ’ένα ματς.

Για την ιστορία, το ομορφότερο γκολ -από τα πέντε- ήταν εκείνο που είχε «τσιμπήσει» πάνω από τον τερματοφύλακα, με το «κακό» του πόδι μάλιστα, το δεξί, ενώ εκείνη τη χρονιά η Μπαρτσελόνα είχε αποκλειστεί στο ματς που, ίσως, «δεν υπάρχει», με την Τσέλσι του Ντι Ματέο, η οποία και κατέκτησε τον τίτλο εναντίον της Μπάγερν Μονάχου στην διαδικασία των πέναλτι.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: