Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Προπονητές - μάγκες που παίρνουν το Oσκαρ ήθους!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τη σωστή κίνηση του υφυπουργού κ. Ανδριανού και τους προπονητές Μίτσελ και Αναστασίου που εκτός από μάγκες στην προπονητική παίρνουν και το όσκαρ ήθους.Θυμάται και προπονητές που κράτησαν τη σημαία ψηλά και άλλους, που λόγω αδικίας βγήκαν από τα ρούχα τους και έχασαν το... δρόμο!
Η υποδειγματική συμπεριφορά που έδειξαν στο ντέρμπι και μετά ο Μίτσελ και ο Αναστασίου δεν θα περάσει στο ντούκου χάριν στον υφυπουργό πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό.
    Σε τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να στεκόμαστε λίγο παραπάνω από όσο πρέπει, αφού τα μηνύματα των δύο προπονητών προς όλες τις πλευρές είναι πολλά. Άλλος ένας προπονητής που ήρθε από το ισπανικό πρωτάθλημα ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε κρατήσει ψηλά τη σημαία ήθους, μετά εκείνο το ντέρμπι της ντροπής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ήταν δύσκολη η θέση του, ωστόσο δεν κρύφτηκε. Έβλεπε με διαφορετικό μάτι κι εκείνος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και μάλιστα δεν είχε διστάσει να αποθανατίσει στιγμές επεισοδίων από το ΟΑΚΑ και από άλλα γήπεδα, κάνοντας μάλιστα έκθεση στο αντίο του.
     Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να είναι Έλληνας, αλλά έχει ξένη νοοτροπία. Την καλώς εννοούμενη ξένη νοοτροπία, ο «Ολλανδός» προπονητής του Παναθηναϊκού. Και λόγω αυτής της νοοτροπίας, δίχως μεγάλα λόγια, διατηρώντας χαμηλά τον πήχυ και με σωστή συμπεριφορά σε όλο το πρωτάθλημα, η λέξη θέατρο δεν του αρμόζει.
     Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στιγμές που σε βγάζει από τα ρούχα σου, είτε λέγεσαι Αναστασίου, είτε Στέφενς, ακόμη και… Μίτσελ, όπου κακά τα ψέμματα είναι με το μέρος του δυνατού.
      Κάπως έτσι, μολονότι δεν το ήθελε, είχε βγει από τα ρούχα του και ο Ζεσουάλντο Φερέιρα, ο οποίος άλλος προπονητής ήταν στο ξεκίνημα και άλλος όταν αποχώρησε! Ο έμπειρος προπονητής βλέποντας τι συνέβαινε και δίχως να μπορεί κάτι να αλλάξει, έχασε κι αυτός το δρόμο του. Μην τον κακίζετε! Σε μία άρρωστη κατάσταση, είτε σε κομμάτι διοικητικό, είτε από την πλευρά των οπαδών, το πιθανότερο είναι αν παραμείνεις πολύ, να κολλήσεις κι εσύ κάποιον ιό!
     Το παράδειγμα του πορτογάλου προπονητή φυσικά δεν είναι το μόνο. Αυτό έχει συμβεί και με τους Δώνη,  Τσιώλη, Παράσχο κι άλλους προπονητές, που βλέποντας κι αυτοί ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι, πορεύονται πολλές φορές συγκαταβατικά, αλλιώς θα πρέπει να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους στην προπονητική και κυρίως στο ελληνικό πρωτάθλημα.
    Εντέλει αυτοί οι προπονητές και πολλοί άλλοι θα πρέπει μαζί με τους ποδοσφαιριστές να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του πρωταθλήματος και να μην το βάλουν κάτω. Όσα κύπελλα καφέ κι αν φάει στο πρόσωπο ο Αναστασίου, όσα κι αν ακούσει από τους δήθεν «Ολυμπιακάρες» που θα κακίσουν τον Μίτσελ για τη σωστή του συμπεριφορά προς τον προπονητή του ΠΑΟ και όχι μόνον!
     Για αυτούς, ναι, να είμαστε υπερήφανοι, καθώς είναι και εξαιρετικοί προπονητές, αλλά κυρίως εκπληκτικοί άνθρωποι- όπως έδειξαν και με τις επισκέψεις συμπαράστασης στον Ολαιτάν. Από την άλλη, θα έχουμε πλέον και μεγαλύτερες απαιτήσεις, γιατί είδαν τι συμβαίνει και πρέπει να κρατήσουν ψηλά τον πήχυ ήθους, όσο δύσκολο κι αν είναι!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: