Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Η πιο υποτιμημένη εθνική;

Δεν έχει Ρονάλντο. Ούτε Μέσι. Έχει, όμως Αζάρ. Και μαζί του ένα... κάρο παίκτες κλάσης που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες και πρωταθλήματα. Αν μη τι άλλο το Βέλγιο είναι πολύ «πλούσια» εθνική.

Η πιο υποτιμημένη εθνική;
Αν βγάλουμε τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το Βέλγιο θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Κι ας μην έχει καταφέρει κάτι σημαντικό. Βάσει του ταλέντου και των παικτών που διαθέτει, θα κέρδιζε επάξια μια θέση εκεί.

Διότι κακά τα ψέματα, λίγες ομάδες έχουν ανάλογο ρόστερ με αυτό των Βέλγων.

Πάμε για παράδειγμα να δούμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο χθεσινό φιλικό με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Βασικοί ήταν οι Κουρτουά (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κομπανί (Μαν. Σίτι), Φαν Μπούιτεν (Μπάγερν Μονάχου), Βερτόνγχεν (Τότεναμ), Φελαϊνί (Μαν. Γιουνάιτεντ), Ντε Μπρούιν (Βόλφσμπουργκ), Βίτσελ (Ζενίτ), Μιραλάς (Έβερτον), Μέρτενς (Νάπολι), Μπεντεκέ (Άστον Βίλα), Αλντεβέιρελντ (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Υπάρχει κάποιος που δεν τους γνωρίζει; Και είπαμε αυτοί ήταν οι 11 βασικοί. Πάμε να δούμε τώρα ποιοι πέρασαν στον αγώνα κατά τη διάρκεια αυτού.

Ο Ναϊνγκολάν για τον οποίο τα ‘σκασε η Ρόμα, ο Λόμπαρτς που είναι αρχηγός της Ζενίτ, ο Αζάρ της Τσέλσι που είναι ο,τι καλύτερο έχει αυτή η εθνική, ο Λουκάκου που είναι δανεικός στην Έβερτον και κάνει «παπάδες», ο Ποκονιόλι που είναι σταθερά βασικό μέλος του Αννόβερου.

Θέλετε να δούμε και ποιοι δεν έπαιξαν λεπτό; Ο βασικός γκολκίπερ της Λίβερπουλ, Μινιολέ, για τον οποίο οι φίλοι των «κόκκινων»… προσεύχονται που αντικατέστησε τον Ρέινα και οι Τσαντλί, Ντεμπελέ της Τότεναμ. Για τον πρώτο οι Λονδρέζοι έδωσαν 8 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι (και ακόμα… ψάχνεται είναι η αλήθεια), ενώ ο δεύτερος είναι βασικός στα «σπιρούνια».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: