Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ιγκίτα, ο... τρελός των τερμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν κάποιοι παίχτες στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου οι οποίοι μπορεί σε επίπεδο τίτλων να μην έχουν κατακτήσει πολλούς αλλά να με την παρουσία τους στα γήπεδα να προσφέρουν πάρα πολλά. Όπως μια μεγάλη μορφή των παγκοσμίων γκολποστ. Ο Ρενέ Ιγκίτα.
Ιγκίτα, ο... τρελός των τερμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο José René Higuita Zapata όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Medellín της Κολομβίας. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε το 1985 στην Millionarios. Εκτός από την σεζόν 1992-1993 κατά την διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε στην Real Valladolid, πέρασε όλη του την υπόλοιπη ποδοσφαρική καριέρα στα γήπεδα της Αμερικής και συγκεκριμένα σε Κολομβία, Μεξικό, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα. Το μέγαλυτερος μέρος της καριέρας του βέβαια έπαιξε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Atlético Nacional.
Παρόλα αυτά, έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό και κυρίως στο παγκόσμιο ποδοσφαρικό κοινό από τις εμφανίσεις του στις διάφορες διοργανώσεις με την εθνική ομάδα της Κολομβίας. Κατάφερε σε 68 εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα να πετύχει 8 γκολ, σκοράρωντας τόσο από εκτελέσεις φάουλ όσο και από εκτελέσεις πέναλτυ.
Είναι διάσημος επίσης για τα άσκοπα ρίσκα τα οποία έπαιρνε κατά την διάρκεια των αγώνων καθώς και την προσπάθεια του να σκοράρει, παρότι τερματοφύλακας. Χαρακτηριστικό το λάθος του στο Μουντιάλ του 1990, στα προημιτελικά, όπου έχοντας ανεβεί στο κέντρο χάνει την μπάλα από τον Roger Milla προσπαθώντας να τον ντριμπλάρει, με αποτέλεσμα η ομάδα του να δεχτεί το γκολ που την άφησε εκτός ημιτελικών σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Η μεγαλύτερη βέβαια κίνηση του που έμεινε διάσημη παγκοσμίως ήταν το χτύπημα του σκορπιού, μια επέμβαση που έκανε σε σουτ του Άγγλου Jamie Redknapp κατά την διάρκεια ενός αγώνα στο Γουέμπλεϊ. Κατά την κίνηση αυτή πήδηξε προς τα εμπρός, ένωσε τα πόδια του και χτύπησε την μπάλα απομακρύνοντας την.
Εξωαγωνιστικά τώρα, απασχόλησε και εκεί πολλές φορές με τα κατορθώματα του :
Το 1993 φυλακίστηκε καθώς βρέθηκε αναμεμειγμένος σε υπόθεση απαγωγής ενός παιδιού γεγονός που οδήγησε στο να χάσει το Μουντιάλ του 1994!!
Το 2004 βρέθηκε θετικός σε χρήση ναρκωτικών παρότι αγωνιζόταν σε κολομβιανή ομάδα τότε.
Το 2005 έπαιξε σε τηλεοπτικό σόου της πατρίδας του παρόμοιο με το γνωστό μας Surviror.
Στο τελευταίο ματς προς τιμήν του ευχαρίστησε του ανθρώπους της πατρίδας του με τα εξής λόγια :
«Ευχαριστώ τη χώρα μου, την οποία κουβαλώ στην καρδιά μου»
Αυτά για έναν άνθρωπο που παρότι μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιδιόρυθμος προσέφερε πολλές στιγμές χαράς και γέλοιυ στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους.
ΠΗΓΗ: angrybets.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: