Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Οι Γερμανοί άντεξαν το ξύλο και το πήραν!!

Η καλύτερη ομάδα του μουντιάλ σήκωσε την κούπα, η Γερμανία. Αφού κέρδισε τον τελικό της πιο άγριας βίας λίγα λεπτά πριν τελειώσει η παράταση. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας Ήταν αγώνας που τον ευχαριστήθηκαν και οι ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά και οι φίλοι του σινεμά που γουστάρουν ταινίες με μπόλικο ξύλο. Ένας πραγματικά «ευρωπαϊκός» τελικός αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι όλοι σχεδόν οι Αργεντίνοι παίζουν σε ομάδες της γηραιάς ηπείρου.
Αουτσάιντερ ήταν η Αργεντινή και σαν τέτοια εμφανίστηκε από το πρώτο λεπτό. Με άμυνα σιδερόφρακτη παραχώρησε γήπεδο και πρωτοβουλίες στους αντιπάλους, αλλά οι νοτιοαμερικάνοι ήταν που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ.
Οι Γερμανοί άφησαν στο κέντρο μονάχα ένα αμυντικό χαφ, τον Ρωμαίο εκατόνταρχο Σβαϊνστάϊγκερ και αμόλησαν πέντε επιθετικούς μπροστά, τους Μύλερ, Σούλερ, Κλόσε, Οζιλ και Κρος. Στόχος να πιέζουν την άμυνα των Αργεντινών, να κάνουν αυτοί το λάθος και να το εκμεταλλευτούν οι Γερμανοί.
Η Αργεντινή ήξερε ότι η νίκη θα ερχόταν λόγω ανωτερότητάς της, αλλά μόνο αν αξιοποιούσε τις μία, δύο μεγάλες στιγμές που στατιστικά θα συναντούσε. Δεν τα κατάφερε όμως, γιατί οι Ιγουαΐν και Λαβέτσι  δεν ήταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο παιχνίδι που αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε ποδοσφαιριστή.
Ο Μέσι δεν έπαιξε. Δεν ήταν ο Μέσι στον αγώνα. Κι όμως να ξεπερνούσε το βάρος ενός τελικού ήταν γι’ αυτόν πιο εύκολο από το να κερδίσει στην αιωνιότητα την «κόντρα» του με τον Μαραντόνα. Δεν είναι Μαραντόνα το παλληκάρι, είναι ο Μέσι. Κι αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Η πουτάνα και το εξώγαμο από τη Βραζιλία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Μουρίνιο είπε “Όχι” στη Βραζιλία. Έγινε κι αυτό. O Πορτογάλος απάντησε “Όχι” στην πρόταση που του έκαναν να αναλάβει την εθνική Βραζιλίας. Έγινε κι αυτό. Το απίθανο. Τούμπαραν οι πόλοι της γης. Αυτό είναι το εξωπραγματικό. Αυτό είναι που καταργεί ό, τι υπάρχει όρθιο και τις ισορροπίες του πλανήτη.
Δεν είμαι υπερβολικός. Όταν η ομοσπονδία της Βραζιλίας ζητάει τη βοήθειά του, ποιου, ρε πούστη μου, του Μουρίνιο, μετά το ρεζίλεμα του 7-1 από τη Γερμανία, ε, τότε, είναι σα να βρέθηκε στο βόρειο πόλο ο νότιος και ο νότιος στον βόρειο.
Τελειώσαμε, κύριοι. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε. Δεν υπάρχουν σχολές. Ούτε παραδόσεις, Θεός και Διάβολος. Στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης καταργούνται όλα. Δεν πιστεύουμε στις αξίες μας, στις πατρίδες μας, στους παπούδες μας. Τίποτα απ'όλα αυτά.
Η Βραζιλία, η μάνα του φυσικού ποδοσφαίρου, αποκληρώνει σαν πουτάνα, σαν εξώγαμο το παρελθόν της, τα όσια και ιερά του ποδοσφαίρου της τέχνης και αλλαξοπιστεί προσκυνώντας τον πατριάρχη του κομπιουτεράιζ φούτμπωλ.
Τελειώσαμε, κύριοι. Πριν φύγουμε από τούτη τη ζωή προλάβαμε κι αυτό. Ο εβραϊσμός να αυτοκαταργηθεί αναγνωρίζοντας τον χριστιανισμό. Ο βουδισμός να γίνει τσόκαρο του μωαμεθανισμού. Το Ισλάμ να κατουρήσει στον τάφο του προφήτη Μωάμεθ. Τελειώσαμε.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: