Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δεν βρίσκεις κάθε μέρα Λάσμε…!!

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να κερδίσει το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας, όμως η… μαύρη μαγεία έκανε τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό και η κούπα έμεινε στο ΟΑΚΑ.

Δεν βρίσκεις κάθε μέρα Λάσμε…
Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν το κλειδί στη σύνθετη αντιμετώπιση και εξουδετέρωση του Βασίλη Σπανούλη, ενώ ο Στεφάν Λάσμε κυριάρχησε στο ζωγραφιστό και η συμβολή του είναι τεράστια.

Η έλευσή του στην Ελλάδα ήταν επεισοδιακή και είχε την σφραγίδα του υπομονετικού και επίμονου, Αργύρη Πεδουλάκη που πιστώνεται στο έπακρο την έκρηξη του Γκαμπονέζου.
Ο δυναμικός σέντερ έδειξε απίστευτη εξέλιξη και άλλαξε το στάτους του ως παίκτης, παρότι δε διανύει περίοδο νιότης. Το πικ εν ρολ του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη αναστάτωσε πολλές άμυνες, ενώ συχνά-πυκνά απειλούσε με σουτ από μέση απόσταση και δημιουργούσε με το πάθος του φάσεις κοντά στο καλάθι. Το ήρεμο και ατάραχο πρόσωπό του δεν παρέπεμπε στον αμυντικό εξολοθρευτή που είδαμε να «δαγκώνει» όποιον πλησίαζε το καλάθι του εξάστερου. Όμως, παρότι είχε συμβόλαιο, η ΚΑΕ δεν ενεργοποίησε την ισχύουσα συμφωνία λόγω των υπέρογκων αποδοχών του και τον έκανε… δώρο στην Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς.
Τι γίνεται από και πέρα; Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει επιδοθεί σε… σαφάρι για την απόκτηση του διαδόχου του. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον κατάλληλο, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Λάσμε δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Μπορεί να μην είναι ο τεράστιος παίκτης, όμως προσφέρει σιγουριά και ηρεμία. Όταν ένας προπονητής τον έχει στη ρακέτα του μπορεί να κοιμάται ήσυχος και ο Ιβάνοβιτς το γνωρίζει καλά γι αυτό και περνάει από κόσκινο όσους του προτείνονται και μένει να δούμε αν θα ρίξει τη σωστή ζαριά.
Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: