Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όταν φόρτσαρε… καθάρισε!

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα στο πρώτο ημίχρονο από τον Ίκαρο στην Χαλκίδα, όμως με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο, συνέχισε νικηφόρα 87-64 για την 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Όταν φόρτσαρε… καθάρισε
Λίγο η χαλάρωση λόγω της αδυναμίας του αντιπάλου, κάτι η κούραση από το παιχνίδι με τη Μάλαγα για την Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο (38-41) κόντρα στον μαχητικό ουραγό της βαθμολογίας Ίκαρο στην Χαλκίδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν όμως στο 3ο δεκάλεπτο, έπαιξαν καλή άμυνα και βρήκαν λύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πετύχουν την 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα με σκορ 87-64. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Λοτζέσκι και Σλούκας, ενώ για τον Ίκαρο που έμεινε πλέον μόνος τελευταίος στην βαθμολογία, ξεχώρισαν οι Σάτον και Γκαγκαλούδης.

Ο αγώνας:

Απόλυτη ισορροπία υπήρχε στην αναμέτρηση στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς, (10-10) με τους Άσκα και Λοτζέσκι να αποτελούν τα πρώτα «βιολιά» των δύο ομάδων. Ο Σπανούλης ήταν και πάλι άστοχος και ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ με 17-16 στο 8΄, με τον Ίκαρο να έχει σε καλή κατάσταση τους Γκαγκαλούδη, Γκόβενς και Σάτον. Κάπου εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν σερί 8-0, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα επτά πόντων (24-17), αφού «έσφιξαν» την άμυνά τους, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και εκμεταλλεύτηκαν την υπεροπλία τους στη ρακέτα με Ντάνστον και Μουν.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, ο Ολυμπιακός έχασε ξανά τη συγκέντρωσή του, έκανε λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας και δεν είχε αμυντική ισορροπία, με αποτέλεσμα έπειτα από συνεχόμενα τρίποντα των Γκαγκαλούδη και Ρίτσαρντς, ο Ίκαρος να ισοφαρίσει σε 27-27 στο 13΄. Ακολούθησε 7-0 σερί των φιλοξενούμενων σε ένα δίλεπτο με πρωταγωνιστή τον πολύ καλό Σλούκα (27-34), όμως ο Ίκαρος που σκόραρε συνεχώς στον αιφνιδιασμό, μείωσε ξανά σε 35-33 δυόμισι λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου και στους τρεις, 41-38 στο τέλος του.

Το ίδιο ανταγωνιστικός συνέχισε να είναι ο Ίκαρος και στο πρώτο πεντάλεπτο του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις με τους Σάτον και Γκαγκαλούδη για το 44-48 στο 25΄, την ώρα που ο Ολυμπιακός φαινόταν να μην φορτσάρει ιδιαίτερα και να είναι κουρασμένος. Σε εκείνο το σημείο, η αγωνιστική αφύπνιση του Σπανούλη και η συγκεντρωμένη άμυνα που έπαιξαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, οδήγησε σε επί μέρους 10-2, πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Με τον Λαρισαίο γκαρντ να δημιουργεί και να σκοράρει και τους Λουζέσκι-Ντάνστον να συνεχίζουν την πολύ καλή προσωπική τους εμφάνιση, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 58-46 και το ματς έπαιρνε πλέον την φυσιολογική του τροπή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε δυναμικά και στο 4ο δεκάλεπτο, όπου έχοντας βάλει στην επιθετική εξίσωση και άλλους παίκτες (Μπέγκιτς, Μουν), προηγήθηκε με 20 πόντους (70-50 στο 34΄) «καθαρίζοντας» οριστικά την υπόθεση νίκη. Ο,τι ακολούθησε είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Παπαπέτρου, Καββαδά και Κόλινς, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα και οι «ερυθρόλευκοι»… σφράγισαν τη νίκη τους με το τελικό 87-64.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-41, 46-58, 64-87.

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ, Γκόβενς 5 (1), Άσκα 14, Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 15 (2), Σπανός 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 11 (2), Μπέμπης.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 10, Περπέρογλου, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 14 (3), Κόλινς 10 (1), Λοτζέσκι 17 (3), Μπέγκιτς 5, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

Διαιτητές: Ταβουλαρέας. Αφεντουλίδης, Τσώνος.

* Η Θύρα 7 Χαλκίδας, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τίμησε τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Τα σχετικά βραβεία παρέλαβαν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

inner

* Ενοχλήσεις στη μέση ένιωσε κατά τη διάρκεια του ματς ο Πρίντεζης και προτιμήθηκε για προληπτικούς λόγους να μην αγωνιστεί για περισσότερα από επτά λεπτά.

* Εκτός αποστολής του Ολυμπιακού έμειναν οι Σίμονς, Κατσίβελης, Πέτγουεϊ, για λόγους ξεκούρασης και οι Χριστοδούλου-Αγραβάνης για λόγους τακτικής. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: