Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τη μία στιγμή περιζήτητος, την επόμενη άνεργος!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τους προπονητές, οι οποίοι από εκεί που είναι περιζήτητοι (όπως ο Φαν Μάρβαϊκ), μπορεί να βρεθούν εκτός δουλειάς.

Τη μία στιγμή περιζήτητος, την επόμενη άνεργος!
Την Κυριακή το διοικητικό συμβούλιο του Αμβούργου έπειτα από δεκάωρη συνεδρίαση αποφάσισε να μην αντικαταστήσει ακόμη τον Μπερτ φαν Μάρβαϊκ, αν και οι ενδείξεις οδηγούσαν στο αντίθετο. Το Σάββατο μία ακόμη ήττα της ομάδας στο «Imtech-Arena» από τη Χέρτα, την άφησε στη ζώνη του υποβιβασμού, σε ένα ματς που ξεκίνησε για το Αμβούργο με τις καλύτερες προοπτικές, όταν ο γκολκίπερ Ρενέ Αντλες έπιασε το πέναλτι του Ράμος στο 14', όμως οι 49.000 οπαδοί στην εξέδρα είδαν στη συνέχεια μία από τα ίδια!

Το γκολ του Αλάγκουι άλλαξε τις ισορροπίες και το τελικό 0-3 έδωσε στους Βερολινέζους το «τρίποντο» και βύθισε ακόμη περισσότερο το Αμβούργο στη βαθμολογία. Η ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την Μπουντεσλίγκα, αλλά αυτή ήταν η τρίτη ήττα με τόσο βαρύ σκορ από την επανέναρξη της γερμανικής λίγκας.

Μόνο η Μπραουνσβάικ με 12 πόντους είναι κάτω από το Αμβούργο που έχει 16 πόντους και παρ' ότι η απόσταση από τη Φράιμπουργκ, που σώζεται, είναι μόλις δύο βαθμοί, η συνολική εικόνα της ομάδας του μεγάλου λιμανιού του Βορρά είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Το Δ.Σ. δεν κατέληξε σε απόφαση, αφού ο Ολλανδός τεχνικός που οδήγησε τη χώρα του το 2010 στον τελικό του Μουντιάλ εξακολουθεί και έχει ερείσματα στη διοίκηση. Ωστόσο πια οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να κρατήσει τη θέση του. Ο Φέλιξ Μάγκατ (ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ το 1983, όταν το Αμβούργο έπαιρνε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Αθήνα, με τη νίκη επί της Γιουβέντους του Πλατινί) είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Φαν Μάρβαϊκ. Ο Μάγκατ δεν έχει δουλέψει από τον Οκτώβριο του 2012, αλλά η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του συν την προπονητική καλή πορεία του τα προηγούμενα χρόνια είναι το ατού που του δίνει προβάδισμα για να αναλάβει τη δύσκολη δουλειά να κρατήσει την ομάδα στην Μπουντεσλίγκα.

Το τι θα γίνει είναι άγνωστο. Μόνο σίγουρο όπως πάντα με τους προπονητές είναι πως από εκεί που είσαι περιζήτητος (όπως ήταν ο Φαν Μάρβαϊκ πριν δύο χρόνια) μπορεί να βρεθείς εκτός δουλειάς. Και ο Μάγκατ που το 2009 όταν με τη Βόλφσμπουργκ πήρε το πρωτάθλημα κόντρα στη λογική και έγινε μήλον της Εριδος ανάμεσα στις ομάδες της Μπουντεσλίγκα, τώρα περιμένει εναγωνίως μία ευκαιρία!Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: