Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο «καταραμένος» Φλεβάρης της Άρσεναλ!!

Ο Φεβρουάριος όλα τα τελευταία χρόνια είναι ο μήνας που εκτροχιάζεται η Άρσεναλ και αυτός ο κίνδυνος υπάρχει ορατός και φέτος. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος Η ήττα με σκορ 5-1 από τη Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» με δεδομένο ότι ακολουθούν τα παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα, τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο και την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στις επόμενες οκτώ ημέρες, ξαναφέρνει τον εφιάλτη του Φεβρουαρίο στο μυαλό των οπαδών της Άρσεναλ όπου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι «κανονιέρηδες», σιγά-σιγά βγαίνουν εκτός στόχων.
Αυτό συνέβη πέρυσι, με το πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς να έχει χαθεί από πολύ νωρίς και τις κολλητές ήττες από την Μπλάκμπερν στο Κύπελλο και την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως φυσικά και πρόπερσι με τις διαδοχικές ήττες από Σάντερλαντ στο Κύπελλο και το 4-0 από τη Μίλαν στην Ευρώπη. Και τις δύο σεζόν μάλιστα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, η Άρσεναλ ήταν πολύ πίσω και από την Τότεναμ στην κούρσα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά σε αμφότερες περιπτώσεις κατάφερε να υπερκαλύψει τη διαφορά.
Το 2011 ενώ ήταν στη μάχη του τίτλου, η ήττα από την Μπέρμιγχαμ στον τελικό του Λιγκ Καπ στα τέλη του Φλεβάρη, την απορρύθμισε. Ακολούθησε μόλις μια νίκη σε επτά ματς, η Άρσεναλ είπε αντίο στον τίτλο για μια ακόμη χρονιά και ταυτόχρονα στην Ευρώπη αν και το πάλεψε πολύ έμεινε εκτός από την Μπαρτσελόνα. Το πιο κλασσικό παράδειγμα ωστόσο έρχεται από το Φεβρουάριο του 2008. Και είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα σε αυτά τα τελευταίο οκτώ χρόνια ανομβρίας τίτλων από τη σεζόν που κατέκτησε το Κύπελλο το 2005.
Τότε, η ομάδα του Βενγκέρ ήταν πέντε βαθμούς μπροστά από τη Γιουνάιτεντ αλλά η ισοπαλία 1-1 στο Μπέρμιγχαμ με ισοφάριση στις καθυστερήσεις την αποδιοργάνωσε. Νωρίτερα στο ίδιο ματς οι παίκτες σοκαρίστηκαν με την εικόνα του Εντουάρντο με τσακισμένο πόδι. Μέσα σε 1,5 μήνα είχαν βρεθεί πίσω και από τη Γιουνάιτεντ αλλά και την Τσέλσι.
Ταυτόχρονα εκείνες τις μέρες, ψυχολογικά αποδείχθηκε τεράστιο το λάθος του Αλσατού τεχνικού να παρατάξει αναπληρωματική ομάδα κόντρα στη Γιουνάιτεντ για το Κύπελλο, ενδιάμεσα των αγώνων με τη Μίλαν που τότε ήταν κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ. Το βαρύ 4-0 από τους «κόκκινους διαβόλους» αποδείχθηκε ένα ακόμη βέλος στην καρδιά των φιλοδοξιών εκείνης της πραγματικά καταραμένης σεζόν.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι η φετινή ομάδα δείχνει να έχει μεγαλύτερες αντοχές απ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις που αναφέραμε. Αν τυχόν όμως η Γιουνάιτεντ φύγει νικήτρια από το Emirates το βράδυ της Τετάρτης με δεδομένη την τωρινή αγωνιστική της κατάσταση και όχι το όνομα που κουβαλά, τότε σίγουρα θα υπάρξουν νέες γκρίνιες σε μια ομάδα, που έδειχνε να σφύζει από υγεία ευρισκόμενη στην κορυφή μόλις λίγες ημέρες πριν. Η πιο δύσκολη επιλογή του Βενγκέρ έχει να κάνει με το εάν στα τρία κολλητά ματς θα επιλέξει να πάει με τους ίδιους παίκτες ή θα πάρει σκληρές αποφάσεις αφήνοντας κάποιους (όπως ο Οζίλ που περπατούσε στο «Ανφιλντ» και δεν είναι σε καλή κατάσταση) εκτός 11αδας .
Ότι και να γίνει η εβδομάδα που ακολουθεί αναμένεται να είναι από τις πιο καυτές που έχει ζήσει σε αυτά τα 17 χρόνια στο Βόρειο Λονδίνο ο Βενγκέρ. Και παρότι έχει αποδειχθεί καλός καπετάνιος στις φουρτούνες, τώρα καλείται να κουμαντάρει το καράβι στην πιο καθοριστική καμπή.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: