Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Δεν είμαι αισιόδοξος για τον Μπόλονι»

Αβέβαιος για το κατά πόσο θα μπορέσει να πετύχει στον ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι, χωρίς να έχει τη δυνατότητα δυνατών μεταγραφών, παρουσιάστηκε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο Κώστας Ορφανός.

Ο πρώην παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανανέωσης που κάνουν οι ελληνικές ομάδες, τα νέα παιδιά και το κατά πόσο έχουν τη δυνατότητα να «πιάσουν», αλλά και την Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε στον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο για:

Τον Μπόλονι:
«Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Δεν τον γνωρίζω ως προπονητή. Ήταν μεγάλο ποδοσφαιρικό όνομα, έχει δουλέψει σε ομάδες του εξωτερικού. Καλός προπονητής χωρίς υλικό μπορεί να επιτύχει; Εκεί έχω τους ενδοιασμούς μου. Αν χαμηλώσει το μπάτζετ του ο ΠΑΟΚ και ανεβάσει παιδιά από τις ακαδημίες, με κινήσεις που δεν θα είναι “μπαμ”, δεν ξέρω αν θα μπορέσει να πετύχει. Ομάδες του επιπέδου του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν επιτυχίες».

Τις άλλες ομάδες:
«Θα μεγαλώσει η διαφορά από ομάδες που δεν θα μειωθεί το μπάτζετ τους, όπως ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν ακούγεται καλά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, ο οποίος θέλει να πρωταγωνιστεί η ομάδα του. Το να διεκδικείς κάτι με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, που δεν θα μειώσουν το μπάτζετ τους είναι κάτι δεν ακούγεται καλά στα αυτιά των Παοκτσήδων.

Εμείς καλά τα λέμε και μιλάμε σαν σκεπτόμενοι άνθρωποι, ο φίλαθλος οπαδός στον ΠΑΟΚ, όμως, επειδή έχει εκπαιδευτεί έτσι, δεν μπορεί να συμβαδίζει με αυτή τη λογική. Θεωρούν ότι είναι ένα ανεξάρτητο κομμάτι η ομάδα που λειτουργεί με έναν άλλον τρόπο από την οικονομία της χώρας. Έχω τους φόβους μου ότι θα έχουμε προβλήματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχουν γίνει μπαράζ, δεν ξέρουμε ποιοι θα παίζουν τους χρόνου στην πρώτη και τη δεύτερη Εθνική, δεν ξέρω αν θα διεξαχθεί ομαλά το πρωτάθλημα».

Τα νέα παιδιά που προωθούνται, αν θα… πιάσουν:
«Εξαρτάται. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι μπορούν τα νέα παιδιά να φορέσουν τη φανέλα και να ανταποκριθούν. Δεν υπάρχουν τέτοια παιδιά. Αν το κλίμα είναι τέτοιο και υπάρχει κορμός που τα παιδιά μπορούν να πάρουν ευκαιρίες, τότε μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Διαφορετικά θα απογοητευθεί ο κόσμος, αν του πούμε ότι τα παιδιά θα επιφορτιστούν με αυτό το βάρος.

Η ΑΕΚ για παράδειγμα έχει πολλά νέα παιδιά που προσπαθεί να σπρώξει στην πρώτη ομάδα και δημιουργεί φιλοδοξίες. Από αυτούς μόνο ο Μανωλάς έχει κερδίσει το στοίχημα. Ο Γκέντσογλου και οι άλλοι βρίσκονται σε ένα στάδιο που ο φίλαθλος δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν».

Την Εθνική Ελλάδας:
«Εκεί είναι διαφορετικά. Υπάρχει ένας προπονητής που έχει άστρο, ο Σάντος. Αναγκάστηκε στο παιχνίδι με τη Μάλτα να χρησιμοποιήσει πολλά νέα παιδιά, επειδή είχε πολλούς τραυματίες και ανέτοιμους και κατάφερε να κερδίσει ένα ματς που αν έμπαινε το δοκάρι, ίσως να μην το κέρδιζε τελικά. Να μην πω και για το εκτός έδρας με την ίδια ομάδα, που το πήρε με ένα γκολ στις καθυστερήσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα επιχειρηθεί μία ανανέωση και επειδή οι υποχρεώσεις της ομάδας, έχουν ακόμα απόσταση, οι νεαροί αυτοί παίκτες θα είναι πιο ώριμοι. Είναι η καλύτερη στιγμή αυτή για ανανέωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: