Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Πιο χρήσιμος οδηγός η ψυχραιμία του...!!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι από τους ανθρώπους που σπάνια μιλάνε και, όταν το κάνουν, δεν φλυαρούν. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Πιο χρήσιμος οδηγός η ψυχραιμία του...
Η αλήθεια είναι πως ως γνήσιος λαϊκός άνθρωπος, όσα μίτινγκ και να κάνει πριν από μία συνέντευξη Τύπου, στρατηγική των τοποθετήσεών του δεν μπορεί να ορίσει.
Ετσι, ακόμη μια φορά, δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, ενώ υπήρξαν και κάποιες παρεξηγήσεις σε κάποια άλλα, όπως αυτό για τον Αντρε Βιεϊρίνια και την τιμή του.
Η έλλειψη στρατηγικής του Ζαγόρ φάνηκε όταν επιτέθηκε στον Α.Σ. ΠΑΟΚ, με αφορμή την απουσία αποφάσεων για το θέμα του γηπέδου, όμως όσο περνούσε η ώρα μαλάκωνε και μιλούσε όμορφα για τις καλές σχέσεις του με την ηγεσία του Θανάση Κατσαρή.
Αυτό που φάνηκε πάντως από αυτήν την ιστορία είναι πως ο Ζαγοράκης είναι ενοχλημένος σε προσωπικό επίπεδο από την τακτική του Α.Σ., με τη δημιουργία επιτροπών ελέγχων και όλα όσα συζητιούνται στις συνελεύσεις του για την ΠΑΕ.
Κατά τα άλλα, προσπάθησε να εξηγήσει στο κοινό πως, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας, το βασικό μέλημά του, όπως και της διοίκησής του, είναι να φτιαχτεί μία καλύτερη ομάδα. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, αυτό θα συμβεί μέσα από την παρουσία του Μπόλονι, τις πολύ πιο προσεγμένες επιλογές και βέβαια από την ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες.
Θεωρητικά, όλα όσα είπε έχουν βάση και πρέπει να αναμένουμε να δούμε το πώς θα κυλήσει ο προγραμματισμός για να κρίνουμε στη διάρκεια. Η ψυχραιμία που επέδειξε άλλωστε γύρω από την κατάσταση που επικρατεί είναι ο καλύτερος οδηγός για το μέλλον.
Κλείνοντας, τα νούμερα που παρουσιάστηκαν δεν τρομάζουν. Το άνοιγμα των δύο και κάτι εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι αυτό που δεν μπορεί να συμμαζευτεί με τίποτα. Τα πριμ προς τους παίκτες ήταν παραπάνω από πολλά, ίσως και το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη να έγινε χωρίς την πρόβλεψη της εφορίας και των στιγμών που θα έρχονταν.
Υπερβολικές σπατάλες δεν μπορούμε να πούμε πως φάνηκαν κάπου, πλην του θέματος των τριών προπονητών. Επιπλέον, υπήρξε και η οφειλή προς τον Φερνάντο Σάντος, την οποία πολλοί αμέλησαν.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει, αλλά πρέπει να μειώσει τα λάθη που έκανε πέρυσι. Και αυτό φάνηκε να το κατανοούν όλοι τους.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: