Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ερντογάν!

Προσπάθησε να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην Αγκυρα - Ο άντρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά - Τον έχουν αναγνωρίσει οι αρχές.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ερντογάν
Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία έπειτα από απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντρας ζωσμένος με εκρηκτικά προσπάθησε πριν από λίγο να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην οδό Vekaletler Avenue στην Αγκυρα.
Οι μαρτυρίες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον 52χρονο άντρα τη στιγμή που πυροδοτούσε τα εκρηκτικά, αποτρέποντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το μακελειό! Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο και το όνομα του βομβιστή που είναι Tugrul. B. Η αστυνομία λέει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και ότι ο 52χρονος είχε φτιάξει τη βόμβα στο σπίτι του.

Οι άντρες της ασφάλειας του Τούρκου πρωθυπουργού πυροβόλησαν τον άντρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι ο άντρας είναι νεκρός, αλλά τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας μεταδίδουν ότι είναι τραυματισμένος. Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού έχουν αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Υπό κράτηση ο άνδρας που επιχείρησε να μπει στο γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν

Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να μπει στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά αλλά αυτή την ώρα το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται καθώς έχουν γίνει αναφορές περί ψεύτικου εμπρηστικού μηχανισμού. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πάντως δήλωσε πως ο άνδρας δεν κουβαλούσε βόμβα και πως έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Η φρουρά του Ερντογάν ακινητοποίησε τον άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να επιδείξει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του, όπως δήλωσε στέλεχος του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η αρχική πληροφορία πως ο άνδρας είχε τραυματιστεί φαίνεται να διαψεύδεται, επιβεβαιώνεται ωστόσο πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα προειδοποιητικά

Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το NTV, ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία μερικά λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι μετέβαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Πηγή: Newsbeast.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: