Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Σαρρής στο Metropolis: «Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να μεγαλουργήσουν»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής για την μεγαλειώδη πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ήταν ένα τετραήμερο από τα καλύτερα για την ομάδα και πιστεύω ότι η πρόκριση ήταν μια τονωτική ένεση για όλο τον ελληνικό λαό. Τα παιδιά μας έκαναν υπερήφανους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Απέδειξαν πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να μεγαλουργήσουν. Αυτή η ομάδα έχει όλα τα φόντα να τα πάει καλά και στη Βραζιλία».

Για τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα: «Το κλίμα ήταν πανηγυρικό με τα παιδιά να τραγουδούν και να γιορτάζουν την επιτυχία. Εκτονώθηκαν και αυτοί γιατί είχαν πολύ άγχος τις τελευταίες ημέρες αφού έδωσαν δύο κρίσιμα ματς μέσα σε τέσσερις ημέρες και χρειάζονται εκτός από αγωνιστικότητα και πολλές ψυχικές δυνάμεις για να ανταπεξέλθεις. Οι παίκτες όμως έδειξαν ότι διαθέτουν και τα προσόντα και το ψυχικό σθένος για να ανταπεξέρχονται σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

Για το πριμ πρόκρισης: «Τα χρήματα που εισπράττει η ΕΠΟ από την UEFA και την FIFA τα φέρνουν τα παιδιά με τις επιτυχίες τους. Για αυτό και ένα μεγάλο μερίδιο από αυτά πηγαίνει σε αυτούς. Θα συζητηθεί στο φιλικό του Μαρτίου το ύψος του πριμ γιατί δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα θα εισπράξουμε».

Για τους Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους ακολουθούν την εθνική μας ομάδα. Ήταν πάρα πολλοί άνθρωποι από όλον τον κόσμο και δεν μπορείτε να φανταστείτε το κλίμα που επικρατούσε σε αυτούς τους ανθρώπους πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα».

Για το οικογενειακό κλίμα στην εθνική: «Αυτό που κρατάω από τα όσα ζήσαμε στο Βουκουρέστι είναι ο τρόπος που πανηγύριζαν τα παιδιά στο τέλος μαζί με τους φιλάθλους. Αυτό απέδειξε πως όλη η ομάδα είναι μια οικογένεια και έχει ξεκινήσει αυτό λίγο πριν το 2004. Αυτό το κλίμα δεν το συναντάς ούτε στους συλλόγους».

Για την παραμονή του Σάντος και μετά το Μουντιάλ: «Του έχουμε κάνει συγκεκριμένη έγγραφη πρόταση εδώ και μερικούς μήνες και περιμένουμε την απάντησή του. Είμαι αισιόδοξος ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια κοντά μας. Εκτός από πολύ καλός προπονητής αγαπάει πολύ την Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του οι οποίες είναι αληθινές».

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή για τυχόν απώλεια της πρόκρισης: «Μετά το 1-1 η αλήθεια είναι πως για ένα δεκάλεπτο φοβηθήκαμε λίγο, αφού αν δεχόμασταν το δεύτερο γκολ ίσως να είχαμε πρόβλημα. Όμως τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν το ψυχικό σθένος και αντέχουν σε κάθε δυσκολία». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: