Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Πιστεύω πως ο Σάντος θα μείνει»

Αισιόδοξος πως ο Φερνάντο Σάντος θα μείνει στην Εθνική δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής στη SportDay. «Δικαιούνται απόλυτα το πριμ οι διεθνείς, αφού αυτοί ‘ζουν’ την ΕΠΟ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

«Πιστεύω πως ο Σάντος θα μείνει»
Την πεποίθηση πως ο Φερνάντο Σάντος θα πει το μεγάλο «ναι» και θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ οδηγώντας την Εθνική και στο Euro 2016 εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής μιλώντας στη SportDay.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας απάντησε στα σχόλια για το πριμ των διεθνών, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια να βρει η ελληνική ομάδα μόνιμο προπονητικό κέντρο, αλλά και αυτή να φιλοξενηθούν αγώνες του Euro 2020 στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για:

-την πρόκριση της Εθνικής: «Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Σκεφτείτε ότι ακόμα και στον όμιλο τελειώσαμε με 25 βαθμούς και χάσαμε την πρωτιά σε ισοβαθμία. Κάναμε δύο παιχνίδια-φωτιά στα μπαράζ και αν δεν έμπαινε κατά ατυχή σύμπτωση το αυτογκόλ, δεν θα μας έβαζαν γκολ ποτέ! Αυτή η ομάδα έχει μεγάλο χαρακτήρα και στέκεται ψηλά στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

-τα οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ: «Καταρχάς, η ΕΠΟ δεν έχει πάρει ποτέ επιχορήγηση από το 2004 και μετά την Ολυμπιάδα και όλο αυτό το διάστημα συντηρείται από χορηγούς της και από τα μπόνους που παίρνει από UEFA και FIFA, όταν η ομάδα μετέχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Δηλαδή κατ' επέκταση πράγματι μπορείς να πεις ότι η ΕΠΟ επιβιώνει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό χάρη στις επιτυχίες της Εθνικής».

-το πριμ των παικτών: «Δεν μπορεί να γράφεται δεξιά αριστερά ότι είναι πρόκληση για την κοινωνία που οι παίκτες παίρνουν υψηλά πριμ και άλλα τέτοια. Οι παίκτες ό,τι παίρνουν το δικαιούνται σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί τα φέρνουν τα λεφτά. Και τα μισά από αυτά εύλογα θα πάνε σε αυτούς. Το μπόνους της FIFA κυμαίνεται συνήθως από 8 έως 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου τα μισά θα πάνε στους παίκτες, όπως συμβαίνει και σε όλες τις ομοσπονδίες στο εξωτερικό. Οι παίκτες τα δικαιούνται απόλυτα και να ξέρει ο κόσμος, γιατί πολλές αναλήθειες λέγονται, ότι αυτά τα λεφτά των πριμ δεν παίρνονται ούτε από τον φορολογούμενο πολίτη, ούτε από το κράτος, ούτε από τον ΟΠΑΠ, ούτε κανέναν. Οι ίδιοι οι παίκτες και το τιμ τα φέρνουν από τα μπόνους προκρίσεων σε τελικές φάσεις».

-το συμβόλαιο του Σάντος: «Μου είπε ότι μετά την κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου στη Βραζιλία, δηλαδή μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα, θα κάτσουμε και θα κάνουμε τη σχετική συζήτηση. Χθες πήγε στην Πορτογαλία, θα ιδωθούμε πια στην κλήρωση και μετά από αυτήν πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν θα μιλήσω για "deadline", γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες ορολογίες στην σχέση μας με τον προπονητή. Θα πω μόνο ότι εκτιμώ ότι το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Πιστεύω ότι και ο ίδιος θα θέλει να απαντήσει μέχρι τότε, για να δούμε κι εμείς μετά τι πρέπει να πράξουμε ανάλογα με την απόφασή του. Εγώ πιστεύω ότι θα μείνει. Αυτή είναι η πεποίθηση και η εκτίμησή μου. Και υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος που το λέω αυτό, πέραν του αμιγώς αγωνιστικού τομέα: έχει δεθεί τόσο πολύ συναισθηματικά με την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, που πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει ή πιο σωστά θα πρωτοστατήσει αυτό το πράγμα στη σκέψη του».

-την υποψηφιότητα για το Euro 2020: «Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της μελέτης. Συμμετείχαμε στην αρχική διαδικασία της δήλωσης καταρχήν υποψηφιότητας και μελετάμε πλέον τι πρέπει να γίνει για να δούμε αν θα έχουμε προδιαγραφές για την τελική κατάθεση. Πρέπει να δούμε και τους αντιπάλους μας, για να καταλάβουμε αν έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες ή όχι».

-το προπονητήριο της Εθνικής: «Είμαστε σε φάση που ψάχνουμε το μόνιμο σπίτι της Εθνικής. Θέλουμε δικές μας εγκαταστάσεις. Η Παιανία θα μπορούσε να είναι μια καλή προοπτική, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Κοιτάμε και προς άλλες κατευθύνσεις. Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο αγοράς, αλλά και δημιουργίας εγκαταστάσεων. Και φυσικά περιμένουμε και οικονομική βοήθεια από την UEFA».

Δεν υπάρχουν σχόλια: