Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ποτέ μην λες ποτέ!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για το φινάλε του πρώτου γύρου, την αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και για το αβέβαιο της έκβασης του φετινού τίτλου.

Ποτέ μην λες ποτέ
Της ανατροπής γίνεται φέτος στο πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Από το συν πέντε ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο μείον δυο. Το ανάποδο ο Ολυμπιακός που ήταν τελειωμένος, αλλά τώρα είναι πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Κάπου εκεί και ο Παναθηναϊκός που δεν χάνει την ελπίδα του για την πρωτιά. Γιατί όχι; Ολα τα ντέρμπι μέσα στη «Λεωφόρο» τα έχει. Για το θαύμα είναι στο κόλπο και ο Αστέρας. Ποιος του απαγορεύει το όνειρο. Είναι χειρότερος από τους υπόλοιπους; Κάθε άλλο. Ωραίο πρωτάθλημα βλέπουμε. Αρκεί να το καταλάβουμε βεβαίως και να μην γκρινιάζουμε για όλα. Ποιος θα το πάρει; Προφανώς και δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση. Ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός πέρασε πρώτος. Εχει πια την ψυχολογία με το μέρος του, αλλά οφείλει να βελτιώσει πολλά πράγματα. Πρέπει να δούμε και πως και πόσο θα ενισχυθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει άλλες κινήσεις μετά τον Ταυλαρίδη, αλλά νιώθει πιο έτοιμος και πιο σίγουρος. Αρκεί να βρει ισορροπία σε εμφανίσεις και αποτελέσματα. Εχει όπλο την έδρα και έναν Μπεργκ που φαίνεται να ξαναβρίσκει την πολύ καλή του επαφή με τα δίχτυα.
Μπορείς να πει ότι τελείωσε το πρωτάθλημα με το τέλος του πρώτου γύρου; Φυσικά και όχι. Τι έγινε στο πρώτο; Δώδεκα χαμένους πόντους έχει ο Ολυμπιακός, 14 ο ΠΑΟΚ και 18 ο Παναθηναϊκός. Σερί μεγάλα δεν έχουν κάνει. Ισορροπία απόλυτη δεν έχουν. Δυο ματς καλά κι ένα άσχημο είναι. Οι μικροί έχουν μεγαλώσει αρκετά και δεν είναι πια και τόσο εύκολοι αντίπαλοι. Οτι είδαμε σε αυτό το πρώτο μισό μπορεί να το δούμε και στο δεύτερο. Είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και καλό είναι να μην προδικάζουμε τις εξελίξεις. Θυμηθείτε τι έλεγαν οι περισσότεροι όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Φάληρο... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: