Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κατσίβελης: «Να παραμείνουμε πρώτοι μέχρι το τέλος»

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και γι' αυτό η νίκη κόντρα στον Άρη είναι μονόδρομος, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Κατσίβελης: «Να παραμείνουμε πρώτοι μέχρι το τέλος»
Στόχος του Ολυμπιακού είναι να παραμένει συγκεντρωμένος στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και να παίρνει τις νίκες, ώστε να μη χάσει την πρώτη θέση της βαθμολογίας, σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Κατσίβελης ενόψει του ματς με τον Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Κατσίβελη στο esake.gr:

Για την σημασία του αγώνα: «Φτάνουμε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και βρισκόμαστε εκεί ακριβώς που θέλουμε, στην πρώτη θέση δηλαδή. Στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη θέση ως το τέλος της κανονικής περιόδου για να έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off, συνεπώς κάθε αγώνας είναι σημαντικός. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεν υπάρχουν εύκολα ματς και ο αντίπαλος μας παρουσιάζεται ιδιαίτερα καλός φέτος. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί».

Για το «κλειδί» της αναμέτρησης: «Θεωρώ πως τα πάντα για εμάς, σε κάθε παιχνίδι, αρχίζουν από την άμυνα. Στην Ευρωλίγκα διαθέτουμε μια από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, οπότε αυτό εκτιμώ πως “μαρτυρά” και τη διάθεση μας, αλλά και το πλάνο μας. Δεν σημαίνει βέβαια αυτό πως έχουμε το μυαλό μας μόνο στην άμυνα. Πιστεύω, όμως, πως είμαστε μια ομάδα που παίρνει ενέργεια και δύναμη από την άμυνα της και αυτό θα μας οδηγήσει σε σωστές επιλογές και στην επίθεση».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου: «Ο Άρης διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να “διαβάσουμε” καλά το παιχνίδι, να βλέπουμε σε κάθε φάση τι μας δίνει η αντίπαλη άμυνα και να χτυπάμε στις “αδυναμίες” των αντιπάλων μας. Η άμυνα του Άρη θεωρώ πως είναι το δυνατό του σημείο και εμείς θα πρέπει να μην τους επιτρέψουμε να το επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά».

Για το που θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός: «Εκτιμώ πως ο βαθμός συγκέντρωσης που θα έχουμε στο παιχνίδι θα καθορίσει και την έκβαση του. Έχουμε φτάσει περίπου στη μέση της σεζόν και πλέον κάθε παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τα ματς είναι συνεχόμενα και χρειάζεται από όλους απόλυτη συγκέντρωση και να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε και απέναντι στον Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: