Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ρομπέρτο… Κάρλος!!

Η αύρα του Νίκου Αναστόπουλου μετέτρεψε τον Κάρλος Μίλιαζες σε… Ρομπέρτο Κάρλος. Με χατ τρικ ο Πορτογάλος οδήγησε τον ΟΦΗ στη νίκη επί της Κέρκυρας (3-2) σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς.

Ρομπέρτο… Κάρλος!

Στο ντεμπούτο του Νίκου Αναστόπουλου, οι Κρητικοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ (2-1)στο 48’, όμως η αποβολή του Βενέτη 68’ και δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μιλιάζες –που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του ΟΦΗ- τους χάρισαν σπουδαίο τρίποντο σε ένα «γεμάτο» ματς.

Καϊκούτ (38’) και Μαρκόβσκι ( 49’) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Μιλιάζες είχε ανοίξει το σκορ στο 27’.

Σπουδαία βαθμολογική ανάσα για την ομάδα του Αναστόπουλου που ξέφυγε στο +5 απ’ την επικίνδυνη ζώνη και πλησίασε στον ένα βαθμό Κέρκυρα και Πλατανιά που ισοβαθμούν στην ενδέκατη θέση.

Το ματς:


Ο ΟΦΗ ήθελε να διώξει τα προβλήματα, όμως η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη να του δημιουργήσει… περισσότερα. Η φόρα που πήραν οι Κρητικοί μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο παραλίγο να τους κοστίσει στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, με τους «Φαίακες» να τους «στριμώχνουν» στην περιοχή τους μέχρι το 17’, χωρίς όμως να καταφέρουν να μετατρέψουν σε γκολ την υπεροχή τους.

Και τότε ήταν που «χτύπησε» ο Μίλιαζες. Στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα του ΟΦΗ και ενώ έχει ήδη αποχαιρετήσει τους φίλους της ομάδας, ο Πορτογάλος έκανε αυτό που έπρεπε και με ψύχραιμο πλασέ «σκότωσε» τον Σέτκους στο 27’ και έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του αγώνα.

inner

Σύντομα όμως η Κέρκυρα έφερε την ισορροπία. Ο Ναγιάρ έβγαλε εκπληκτική κάθετη σέντρα στην πλάτη της άμυνας, ο Καϊκούτ βγήκε στο τετ α τετ, «κρέμασε» τον Λόρια και έφερε το ματς στα ίσα.

Στο ημίχρονο ο Μιχάλης Γρηγορίου επέλεξε τον Μαρκόβσκι στην θέση του Χαβίτο και αυτός τον δικαίωσε αμέσως. Στην πρώτη ευκαιρία της Κέρκυρας, ο Κόντος έβγαλε σέντρα παράλληλα με το τέρμα, η μπάλα έφτασε στον νεοεισελθέντα, που με πλασέ απ’ το δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1.

inner

Όταν έμεινε πίσω στο σκορ και με την είσοδο των Τζορτζ και Ροβίθη να προσθέτουν ενέργεια στο σύνολο, ο ΟΦΗ άρχισε να πιέζει περισσότερο, χωρίς ουσιαστική ευκαιρία μέχρι το 67’. Το λάθος του Βενέτη όμως -που απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή, σε σουτ του Στάθη, ο οποίος συνεργάστηκε όμορφα με τον Ροβίθη- έφερε ξανά αλλαγή στις ισορροπίες. Ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στο Βενέτη και υπέδειξε πέναλτι, με τον Μίλιαζες να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Σέτκους.

inner

Το αριθμητικό πλεονέκτημα «μεταμόρφωσε» τον –έτσι κι αλλιώς ανεβασμένο στο δεύτερο ημίχρονο- ΟΦΗ, με τα λάθη της Κέρκυρας να αυξάνονται. Σε ένα απ’ αυτά, ο Ζουμπουλάκης ανέτρεψε τον Κουτσιανικούλη, ο διαιτητής Θάνος έστειλε ξανά τον ΟΦΗ στα έντεκα βήματα και Μιλιάζες «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα για την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεις:


ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λορία, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης (53’ Τζορτζ), Κουτσιανικούλης, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Μερεμπιασβίλι (64’ Ροβίθης), Στάθης (90+1’ Φαζός), Μακρής, Μίλιαζες.

Στον πάγκο οι: Αγριμάκης, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Μανιδάκης.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Βενέτης, Ζορμπάς, Ναγιάρ, Καϊκούτ (69’ Σιόντης), Κόντος, Χαβίτο (46’ Μαρκόβσκι) , Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο (44’ Κρητικός), Ζουμπουλάκης, Ανδρεόπουλος.

Στον πάγκο οι: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Γεωργακόπουλος, Ρόχας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: