Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Παναθηναϊκό… παζλ!!

Εσιέν, Καλτσάς, Λουντ και Βέμερ είναι οι μέχρι τώρα εκλεκτοί του Γιάννη Αναστασίου, με το παζλ των μεταγραφών να συμπληρώνεται με ακόμα τρία κομμάτια. Το sport-fm.gr αναλύει τον νέο Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκό… παζλ!

Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο έγκαιρο σχεδιασμό, τότε αναμφίβολα αυτό φέτος θα πήγαινε στους Γιάννη Αναστασίου, Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο. Βλέπετε, είναι τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα, μέχρι στιγμής, που πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η χρονιά, ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει τέσσερις παίκτες και μάλιστα σε καίριες θέσεις. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, το «τριφύλλι» δεν είχε ξεκινήσει τόσο εντυπωσιακά και γρήγορα τις κινήσεις του για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του ρόστερ.

Γέμισε τα χαφ

Με τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει, η μεγάλη κάλυψη έχει να κάνει με το κέντρο. Ένα κέντρο που τη νέα σεζόν θα είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει. Αποκτήθηκε ο άνθρωπος που θεωρητικά θα ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή, ο Μίκαελ Εσιέν, για να γίνει, φυσικά, το βασικό εξάρι του «τριφυλλιού». Ντύθηκε, επίσης, στα πράσινα ο Φινλανδός Λουντ, ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που θα διεκδικήσει θέση οκταρο – δεκαριού στην ενδεκάδα, αλλά και ο Νίκος Καλτσάς.

Πρόκειται, φυσικά, για παίκτη που αγωνίζεται μεσοεπιθετικά, περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, αλλά έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στα άκρα. Ας συνυπολογίσουμε στις «μεταγραφές» τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος με σωστή προετοιμασία το καλοκαίρι και με βάση την πρόοδο που έδειξε στα τέλη της χρονιάς όταν και βρήκε ρυθμό, θα επιστρέψει για τα καλά και θα πάρει… σπίτι του φανέλα βασικού! Αν βάλουμε και τις αποχωρήσεις θα καταλάβουμε τη διαφορά. Φεύγουν Μέντες, Ντίνας, έχει πει αντίο εδώ και καιρό ο Μπαϊράμι και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει κι άλλος.

Made in Germany

Η μεγαλύτερη «πληγή» του Παναθηναϊκού την περσινή χρονιά ήταν τα χαφ, λοιπόν, για τα οποία γράψαμε παραπάνω. Αδυναμίες και κενά υπήρξαν, όμως, και στην άμυνα, τα οποία και θα καλυφθούν. Ηδη, έκλεισε η μια «τρύπα» η οποία είχε να κάνει με τη θέση του δεξιού μπακ, με τους Αναστασίου, Φύσσα, Βόκολο, να επιλέγουν… γερμανικό εργαλείο για εκεί και να αποκτούν τον Γιενς Βέμερ. Έναν ποδοσφαιριστή με πάνω από 200 παιχνίδια στη Γερμανία και με πνευμόνια που ζηλεύουν πολλοί που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση. Θεωρητικά, πάντα, ο 29χρονος παίρνει φανέλα βασικού, συνεπώς κι εκεί έχουμε αλλαγή σε σχέση με τον Παναθηναϊκό της χρονιάς που πέρασε.

Ψάχνοντας τον «αντί – Σίφο»

Το κενό που αφήνει ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι πολύ μεγάλο. Ο Κροάτης έκανε την καλύτερη του χρονιά με τον Παναθηναϊκό, ειδικά από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Στάθης Ταυλαρίδης, με τον οποίο «έδεσε» και οι δυο τους είχαν μια πολύ καλή χημεία στο κέντρο της άμυνας. Μετά τη φυγή του Κροάτη, το πλάνο των ανθρώπων της ομάδας έχει να κάνει με την απόκτηση σίγουρα ενός στόπερ, που, όπως συνηθίζεται να λέγεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλισέ «θα κάνει τη διαφορά» και πιθανότατα ενός ακόμα, ως μια ακόμη λύση για το ρόστερ.

Τη στιγμή που μιλάμε ο Γάλλος Μικαέλ Σιανί είναι το απόλυτο φαβορί, με τον πρώην στόπερ της Λάτσιο να είναι κοντά στο να φορέσει την πράσινη φανέλα. Ονόματα στη λίστα υπάρχουν κι άλλα, όπως αυτό του Αλκαραθ ή του Σάντσεθ, ο μεγάλος στόχος, όμως και όπως γράψαμε και παραπάνω το φαβορί για έρθει στην Ελλάδα είναι ο Σιανί, με τον οποίο αναμένονται άμεσα οι οριστικές εξελίξεις.

Και φορ!

Μόλις ολοκληρωθεί η απόκτηση κεντρικού αμυντικού, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί και για την απόκτηση ενός επιθετικού. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που θα δώσει επιπλέον λύσεις στο σκοράρισμα και ανάσες στον Μάρκους Μπεργκ. Η προεργασία έχει γίνει και υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι που έχουν τσεκαριστεί από Φύσσα και Βόκολο, χωρίς να έχουν διαρρεύσει τα ονόματα.

Συνεπώς, μετά το «κλείσιμο» της υπόθεσης του στόπερ, αναμένεται νέα κίνηση που θα αφορά επιθετικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: