Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η επόμενη μέρα… άρχισε!!

Το Champions League ανήκει στο παρελθόν για τον Ολυμπιακό. Η προσοχή των «ερυθρολεύκων» στρέφεται πλέον σε τρεις τομείς, με χρονική σειρά προτεραιότητας: πρωτάθλημα, μεταγραφές και Europa League.

Η επόμενη μέρα… άρχισε
Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, αφού το «δώρο» από το Τορίνο δεν έφτασε ποτέ. Όμως η νίκη επί της Μάλμε τον έβγαλε κερδισμένο, όχι μόνο σε πρεστίζ και έσοδα (1 εκατ. ευρώ το μπόνους του τρίποντου), αλλά και σε ευρωπαϊκή συνέχεια, αλλά και ηρεμία μετά από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους την Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Για την ώρα η προσοχή τους εστιάζεται στο πρωτάθλημα και την ενίσχυση. Μέχρι το τέλος του 2014 υπάρχουν τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, με Λεβαδειακό το Σάββατο (εκτός), Πανιώνιο την Τετάρτη (εντός) και Καλλονή (εκτός) και ο Ολυμπιακός θέλει το απόλυτο για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του ΠΑΟΚ (που παίζει με Κέρκυρα εντός και ΠΑΣ και Λεβαδειακός εκτός αντίστοιχα) και να πλησιάσει ή ακόμη και να προσπεράσει τον πρωτοπόρο.

Από εκεί κι έπειτα, επί τάπητος θα τεθούν τα μεταγραφικά της ομάδας. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ενίσχυση της ομάδας και τις επόμενες μέρες θα γίνει το ραντεβού του Μίτσελ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το θέμα αυτό. Τουλάχιστον ένας αμυντικός θα αποκτηθεί, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ακραίος μεσοεπιθετικός και πιθανώς ένας σέντερ φορ (η υπόθεση Άλαν Πουλίδο δεν φαίνεται να ξεκαθαρίζει σύντομα πάντως).

Όσο για την Ευρώπη; Μπορεί να αργεί ακόμη (19 και 26 Φεβρουαρίου τα ματς), αλλά ο Ολυμπιακός ουδόλως αδιαφορεί για το Europa League κι αντιμετωπίζει σαν πρόκληση την παρουσία του στη διοργάνωση. Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει η κλήρωση για τους «32» (αλλά και τους «16») της διοργάνωσης και οι Πειραιώτες που θα είναι στους ισχυρούς θα αντιμετωπίσουν κάποια ομάδα από τους δεύτερους των ομίλων του Europa League (εξαιρείται ο ΠΑΟΚ αν προκριθεί) ή τους τέσσερις χειρότερους τρίτους των ομίλων του Champions League. Οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι η Λίβερπουλ, η Αϊντχόφεν και η Σέλτικ, ενώ σίγουρα δεν πρόκειται να τεθούν αντιμέτωποι των «ερυθρόλευκων» οι Ίντερ, Έβερτον, Φιορεντίνα, Ντιναμό Μόσχας και Σάλτσμπουργκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: