Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η πρόκληση του Europa League και ο Ολυμπιακός!!

Ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» το εισιτήριο για το Europa και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την ηρεμία που «αγόρασε», αλλά και για την ενίσχυση που μπορεί να τον κάνει να ονειρεύεται! 
Αυτή την φορά ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο κάθε φορά που η Μάλμε του έβαζε δύσκολα και το καρδιοχτύπι στην εξέδρα γίνονταν πιο έντονο, να έχει τις λύσεις. Να πετυχαίνει γκολ και να απομακρύνει το άγχος, αλλά και το ενδεχόμενο του αποκλεισμού ακόμη κι από το Europa League. To τέλος του αγώνα τον βρήκε να πανηγυρίζει μια νύχτα θριάμβου και μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το βασικότερο πήρε αυτό που περίμενε ότι θα πάρει την μέρα της κλήρωσης. Όταν τα μπαλάκια δεν σου βγάζουν μόνο Μάλμε, αλλά και Γιουβέντους με Ατλέτικο Μαδρίτης, τότε όταν τα... βάζεις κάτω με χαρτί και μολύβι ξεκάθαρα στοχεύεις στην θέση που σου δίνει δικαίωμα να συνεχίσεις Ευρωπαϊκά.
Αυτό έκανε και ο Ολυμπιακός έστω κι αν σε όλη αυτή την πορεία μηνών στον όμιλο φλέρταρε με την... υπέρβαση. Νίκησε και την πρωταθλήτρια Ιταλίας στο Φάληρο κι έκανε «πάρτι» με την φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο στο ίδιο γήπεδο. Όμως του στοίχισε ένα... χαλαρό δίλεπτο στο Τορίνο που το 1-2 ήρθε «τούμπα» αλλά βασικά εκείνη η κακή βραδιά (και το... φάλτσο του Καράσεφ) στην Σουηδία και ήττα από την Μάλμε που του... ψαλίδισε πολλές από τις ελπίδες για το θαύμα.
Το ματς της Τρίτης ήταν... τελικός όχι μόνος Ευρωπαϊκός για τον Ολυμπιακό, αλλά γενικότερα ένα κομβικό ματς για την χρονιά. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και το... κάζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια 3η σερί αποτυχία θα ήταν καταστροφική. Μέχρι και η θέση του Μίτσελ ήταν κάτι παραπάνω από επισφαλής. Τα λάθη δεν έλειψαν και πάλι στα μετόπισθεν. Δυο καρμπόν γκολ δέχτηκε ο Ολυμπιακός και ειδικά το 2ο τόσο ο Αμπιντάλ (σ.σ αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ πιθανότατα ήταν το τελευταίο του Ευρωπαϊκό ματς με τον Ολυμπιακό), όσο και ο Μποτία έδειξαν τι δεν πάει καλά φέτος στους «ερυθρόλευκους». Όμως το μάτι πολλών γυάλιζε. Του Φουστέρ που με... ανοιγμένο κεφάλι σκόραρε, του Τσόρι που έκανε... παπάδες και πέτυχε ένα τρομερό γκολ, του Κασάμι που ήταν οδοστρωτήρας.
Όλοι γνώριζαν την σημασία του ματς, όλοι γνώριζαν τι μπορούσε να ακολουθήσει μιας ήττας και γι' αυτό μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα είχαν και πάθος και τρεξίματα. Πλέον με την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός δεν εξασφάλισε μόνο Ευρωπαϊκή παρουσία και με τα... κοντομάνικα την νέα χρονιά και δικαίωμα στο όνειρο για μια καλύτερη πορεία στο Europa League. Ειδικά αν η κληρωτίδα σταθεί... φιλική μαζί του. Aγόρασε και πολύτιμο χρόνο. Ηρεμία που την δεδομένη χρονική στιγμή του είναι πολύτιμη.
Με ένα ματς την βδομάδα πλέον (συν κάποια κύπελλα), για τους επόμενους 3 μήνες θα αφοσιωθεί στον στόχο του πρωταθλήματος εκεί που έχασε έδαφος, αλλά όχι τόσο (από την στιγμή που και ο ΠΑΟΚ γκέλαρε στην Ξάνθη) που να είναι μη αναστρέψιμο. Φυσικά η τεσσάρα επί της Μάλμε δεν βάζει κάτω από το... χαλάκι λάθη και αδυναμίες. Ο Ιανουάριος... έφτασε και παράλληλα έφτασε και η μεταγραφική περίοδος. Η ενίσχυση είναι το ζητούμενο στο λιμάνι. Άλλωστε η πρόκληση που λέγεται «να πάω μακριά στο Europa» είναι και φέτος μεγάλη για τον Ολυμπιακό! 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: