Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζει στην Ευρώπη ο Βαλβέρδε!!

Στο Europa League θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία η Μπιλμπάο, η οποία επικράτησε 2-0 της ΜΠΑΤΕ στην 6η αγωνιστική του Champions League. Ισόπαλες (1-1) Πόρτο και Σαχτάρ.

Συνεχίζει στην Ευρώπη ο Βαλβέρδε
Έχει και συνέχεια στην Ευρώπη η Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε εύκολα 2-0 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του 8ου γκρουπ και έτσι εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Europa League. Στο άλλο –αδιάφορο- ματς, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία

Πόρτο 14
Σαχτάρ Ντόνετσκ 9
Μπιλμπάο 7
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

Μπιλμπάο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0
(47’ Σαν Χοσέ, 88’ Σουσάετα)

Η Μπιλμπάο βολευόταν και με την ισοπαλία για να τερματίσει τρίτη και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Europa League, με την ΜΠΑΤΕ από την άλλη να θέλει μόνο νίκη. Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν πιο προσεκτική στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Όμως, με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σαν Χοσέ (47’) απλοποιώντας τα πράγματα. Όπως είναι φυσικό, οι Βάσκοι δεν πιέστηκαν αρκετά μέχρι το τέλος, με τον Σουσαέτα να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στο 88ο λεπτό.

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1
(87’ Αμπουμπακάρ-50’ Στεπανένκο)

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πιο αδιάφορη του ομίλου. Τόσο η Πόρτο, όσο και η Σαχτάρ είχαν «σφραγίσει» την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Champions League, με τους Πορτογάλους μάλιστα να είχαν «κλειδώσει» ακόμα και την πρωτιά. Έτσι, από τα πρώτα 45 λεπτά λίγα πράγματα έχουν να θυμούνται αμφότεροι, αφού το τέλος έληξε 0-0.

Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών (50’) στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ουκρανοί πήραν το προβάδισμα με τον Στεπανένκο, με τους γηπεδούχους να «απαντούν» με συνεχόμενες ευκαιρίες. Ωστόσο, η Πόρτο συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση και τα κατάφερε με τον Αμπουμπακάρ στο 87ο λεπτό, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: