Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Νάζαρετ Λονγκ: ο «καυτός» Έλληνας σουτέρ…!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Νάζαρετ Λονγκ, ο οποίος, όπως και ο Ζακ Όγκαστ, έχει Ελληνίδα μητέρα και παίζει εξαιρετικά στο NCAA (με το Αϊόβα Στέιτ).

Νάζαρετ Λονγκ: ο «καυτός» Έλληνας σουτέρ…
Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αποκαλύψει την περίπτωση του Ζακ Όγκαστ, του πάουερ-φόργουορντ από το κολλέγιο του Νοτρ Νταμ, που είναι Έλληνας. Η μητέρα του είναι Ελληνίδα και ο Όγκαστ έχει δικαίωμα συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μένει να δούμε αν θα απασχολήσει σοβαρά την Εθνική ένας παίκτης, που φέτος με το Νοτρ Νταμ έχει 14.1 πόντους και 6.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Δεν είναι, όμως, ο μοναδικός, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Το ενδιαφέρον έχει κεντρίσει ένας ακόμη παίκτης, που ποτέ δεν θα σου πήγαινε το μυαλό ότι πρόκειται για συμπατριώτη μας. Ο λόγος γίνεται για τον Νάζαρετ Λονγκ, τον πολύ καλό σουτέρ του Αϊόβα Στέιτ, εκεί, όπου είναι συμπαίκτης με τον Γιώργο Τσαλμπούρη: τον ύψους 2.16 φόργουορντ, που φέτος το καλοκαίρι πήρε τον δρόμο από την Κατερίνη και τον Πιερικό/Αρχέλαο για τις ΗΠΑ.

Ο Λονγκ είναι γεννημένος στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα στο Οντάριο (τον Αύγουστο του 1993). Ο πατέρας του λέγεται Τζέρσεϊ Λονγκ, η μητέρα του είναι Ελληνίδα, λέγεται Γεωργία Μήτρου. Καθώς αναφέρεται στο σάιτ του Αϊόβα Στέιτ, το όνομα του 21χρονου σουτέρ είναι Nazareth Jersey Mitrou-Long.

Φέτος ο περί ου ο λόγος έχει 11.6 πόντους και 3.4 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Το σουτ, όπως αναφέραμε, είναι το πολύ δυνατό του στοιχείο, κάτι, που έχετε την ευκαιρία να δείτε στο βίντεο, που παραθέτουμε.

Καλός ο Όγκαστ, καλός ο Λονγκ, αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ εύκολο ο Φώτης Κατσικάρης να ασχοληθεί ενεργά μαζί τους. Αμφότεροι είναι ποιοτικοί παίκτες, είναι, όμως, αμφίβολο αν μπορούν να δώσουν ουσιαστικές λύσεις από το καλοκαίρι, που μας έρχεται. Η Εθνική ψάχνει διάκριση «εδώ και τώρα» και είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει να στηριχτεί σε έτοιμους παίκτες.

Καλό, πάντως, από την άλλη είναι η ομοσπονδία να παρακολουθήσει από πολύ κοντά τις περιπτώσεις του Όγκαστ και του Λονγκ, αλλά και των Κόρεϊ Πέτρου (από το Όκλαντ) και Νικ Παύλου (από το Γκρίνσμπορο) γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να έχουμε περιπτώσεις αν όχι επιπέδου Κουφού και Νικ Καλάθη, σίγουρα, όμως, Μπράμου. Μήπως είναι άσχημος ο Μπράμος; Όχι βέβαια.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: