Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Σάλκε άρπαξε το «δώρο» της Τσέλσι!!

Η Σάλκε πήρε το 2ο εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μάριμπορ, αφού η Τσέλσι επικράτησε 3-1 της Σπόρτινγκ.

Η Σάλκε άρπαξε το «δώρο» της Τσέλσι
Οι Γερμανοί πήραν τα καλά νέα από το Λονδίνο, αφού η Τσέλσι επικράτησε της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με 3-1. Ο Ντι Ματέο με την χρυσή του αλλαγή, τον Μέγιερ να σκοράρει έξι λεπτά μετά την είσοδο του, είδε την Σάλκε να κερδίζει την Μάριμπορ 1-0 και να παίρνει την πρόκριση από τον 7ο όμιλο.

Η τελική βαθμολογία στον 7ο όμιλο

Τσέλσι 14
Σάλκε 8
Σπόρτινγκ 7
Μάριμπορ 3

ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΣΑΛΚΕ 0-1
(62' Mέγιερ)

Στο πρώτο ημίωρο είναι αλήθεια πως η Σάλκε υπέφερε από την πίεση των Σλοβένων που με τον Ιμπραϊμι είχαν αρκετές προσπάθειες για γκολ. Πρώτη καλή στιγμή για τους Γερμανούς ήρθε στο 36ο λεπτό με τον Τσούπο Μοτίνγκ να κάνει την προσπάθεια και τον Χαντάνοβιτς ν’ αποκρούει, ενώ στο 44ο λεπτό ο Κλας-Γιαν Χούντελααρ έχασε εξαιρετική ευκαιρία για τη Σάλκε. Στο 56΄ο Μέγιερ πέρασε στη θέση του Τρανκίλο Μπαρνέτα και τελικά έξι λεπτά αργότερα, η χρυσή αλλαγή του Ντι Ματέο κατάφερε να σημειώσει γκολ, όταν ο Χαντάνοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση σε ένα γύρισμα από δεξιά και ο Μέγιερ με 62’ με πλασέ έκανε το 0-1.

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Ραϊσεβιτς, Βίλερ, Άργκους, Ζ. Φιλίποβιτς, Σάλαλιχ (65’ Μεντί), Ιμπραϊμι (83’ Ζάχοβιτς), Στογιάνοβιτς (77’ Βρσιτς), Μπόχαρ, Μέρτελι, Ταβάρες

Σάλκε: Φάρμαν, Κίρκχοφ, Χέβεντες, Αόγκο, Ουτσίντα, Φουκς, Χέγκερ (88' Αϊχάν), Μπαρνέτα (56’ Μέγιερ), Νοϊστάντερ, Τσούπο-Μότινγκ, Χούντελαρ (90' Φρίντριχ)

ΤΣΕΛΣΙ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ. 3-1
(8' πεν. Φάμπρεγας, 16΄Σίρλε, 56΄Ομπι-Μίκελ - 52' Τζ. Σίλβα)

Mόλις στο 7ο λεπτό ο Εσγκάιο ανέτρεψε τον Φελίπε Λουίς, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι και τον Φάμπρεγκας να το αξιοποιεί και να γράφει το 1-0. Οκτώ λεπτά αργότερα μετά από έναν όμορφο συνδυασμό και την μπάλα να περνάει από πολλά πόδια, κατέληξε στον Σίρλε που με δεξί σουτ, νίκησε τον Ρουί Πατρίτσιο που έγραψε το 2-0, ενώ ο Γερμανός είχε καλή ευκαιρία επτά λεπτά αργότερα. Κάπου εκεί η Τσέλσι παραχώρησε χώρο στους Πορτογάλους που είχαν καλές στιγμές στο 36’ με τον Σίλβα (άουτ) και τον Καπέλ στο 37ο λεπτό, με τον Τσεχ να επεμβαίνει, με το 2-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Η Σπόρτινγκ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και έτσι μετά από σέντρα του Καρίγιο, ο Τζόναθαν Σίλβα κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 στο 50’, ενώ στο 52’ ο Ρουί Πατρίτσιο έκανε απόκρουση σε σουτ του Σαλάχ. Ωστόσο στο 56΄ο Όμπι Μίκελ κατάφερε να εδραιώσει τη νίκη της Τσέλσι με το 3-1 μετά από ασίστ του Φάμπρεγας.

Τσέλσι: Τσεχ, Φελίπε Λουίς, Ζούμα, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Όμπι Μίκελ, Φάμπρεγας (83' Λόφτους-Τσικ) Σαλάχ (71' Ρεμί), Μάτιτς, Σίρλε (74' Ραμίρες), Ντιέγκο Κόστα

Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Μαουρίτσιο, Πάουλο Ολιβέιρα, Σίλβα, Εσγκάιο, Γουίλιαμ Καρβάλιο (61’ Μοντέρο), Ζοάο Μάριο (70΄Αντρέ Μάρτινς), Άντριεν Σίλβα, Σλιμανί, Καπέλ (61’ Κάρλος Μανέ), Καρίγιο *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: