Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η ρήτρα… βάζει φρένο για Τζιμπούρ

Η ρήτρα… βάζει φρένο για Τζιμπούρ

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν τον Άρη. Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες οι «κίτρινοι» έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Αλγερινού άσου, με τον Γιάννη Κόντη να συζητά διεξοδικά με τον κ. Θανόπουλο το ενδεχόμενο να ανηφορίσει ο ποδοσφαιριστής στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το κλίμα που επικρατούσε μέχρι και χθες, ήταν άκρως θετικό και οι πιθανότητες να γίνει το «deal» ήταν αρκετά μεγάλες. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καθώς η ΑΕΚ σκοπεύει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή χρησιμοποιώντας την ρήτρα των 2.000.000 ευρώ που αναγράφεται στο συμβόλαιο του. Και αυτό διότι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν την αφήνουν άλλη επιλογή, με τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην διοίκηση του «δικέφαλου» να αισιοδοξούν ότι μπορούν να βγάλουν κέρδος από τον Αλγερινό επιθετικό. Αυτό φυσικά σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης των «κίτρινων», όσον αφορά την ανεύρεση επιθετικού. Γίνεται κατανοητό ότι ο Άρης δεν μπορεί να πληρώσει την ρήτρα του Τζιμπούρ, όπως και καμιά άλλη Ελληνική ομάδα. Το παραπάνω ποσό η ΑΕΚ μπορεί να το πάρει μόνο από ομάδα του εξωτερικού, αλλά και πάλι είναι άγνωστο αν κάποιος ευρωπαϊκός σύλλογος μπει στην διαδικασία να δαπανήσει ένα τόσο σημαντικό ποσό.

Ίσως και να μείνει

Ένα άλλο «σενάριο» που «παίζει» από χθες αναφορικά με τον Τζιμπούρ, είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ. Είναι ολοφάνερο το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα και δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» να κάτσουν να συζητήσουν μαζί του, αλλά και με τον Μπαγέβιτς, το ενδεχόμενο να διαγράψουν ότι είχε συμβεί στο παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή. Σήμερα ή αύριο μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ραντεβού της διοίκησης με τον ποδοσφαιριστή, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Από την πλευρά του ο Τζιμπούρ, όπως και ο εκπρόσωπος του ο κ. Λυπημένος, γνωρίζουν για το ενδιαφέρον του Άρη και περιμένει και ο ίδιος από την μεριά του το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τους ανθρώπους της Ένωσης.

Μέχρι… την Γαλλία

Η φήμη που θέλει τον Ράφικ Τζιμπούρ να βρίσκεται κοντά στον Άρη ή καλύτερα να υπάρχει μία πρώτη πρόταση των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης για την απόκτησή του έχει πρώτο θέμα στην εφημερίδα της Γαλλίας «Le Buteur». Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα «έπαιξε» ως κεντρικό στην δεύτερη σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Ο Τζιμπούρ πρόκειται να μετακομίσει στον Άρη», ενώ μεταξύ των άλλων στο κείμενο αναφέρεται το ενδιαφέρον που υπάρχει και την πρώτη κρούση που υπήρξε. Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: