Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μόρας: «Δεν θέλω να φύγω από την Μπολόνια»

Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις… καλοκαιρινές του προθέσεις εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπολόνια τελειώνει το καλοκαίρι, δήλωσε πως προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και δη στην ιταλική ομάδα, ενώ για την Εθνική, είπε: «Ενθαρρυντικά τα μηνύματα».

Αρχικά, ο Μόρας αναφέρθηκε στην Εθνική μας ομάδα, που χθες επικράτησε 1-0 του Καναδά: «Είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιους παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο με δύο προπονήσεις να παρουσιάσουμε ομοιογένεια. Τα μηνύματα, πάντως, είναι ενθαρρυντικά και τα δείγματα θετικά, αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα στα φιλικά. Το μέλλον είναι μπροστά. Είχαμε πολλές νέες προσθήκες στην ομάδα, αλλά για αυτό παίζουμε φιλικά, ώστε τον Μάρτιο να δείξουμε εντελώς διαφορετικά και καλύτερα πράγματα».

Για το τι ζητάει από αυτούς ο Φερνάντο Σάντος, τόνισε: «Αυτό που ζητάει ο νέος προπονητής είναι να κρατάμε την μπάλα, γιατί πιστεύει ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να το κάνει αυτό. Κατοχή και παιχνίδι πρωτοβουλίας. Αυτά ζητάει. Δεν είμαστε… Ισπανία, φυσικά, αλλά μπορούμε να παίξουμε μπάλα».

Όσο για το αν ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού του με αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, σημείωσε: «Νομίζω, ναι. Στο θέμα τακτικής, πάνω κάτω, δουλεύουμε στα ίδια πράγματα. Ταιριάζουν οι σκέψεις μας και το στιλ παιχνιδιού μας, αφού οι ιταλικές ομάδες δίνουν μεγάλο βάρος στην αμυντική τακτική».

Για το γεγονός ότι η Εθνική έπαιξε στη Λάρισα και για το αν πρέπει να παίζει συχνότερα στην επαρχία, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η Εθνική πρέπει να παίζει περισσότερο στην επαρχία. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσος πολύς ο κόσμος χθες. Χάρηκα πολύ που έπαιξα στη Λάρισα και στο νέο γήπεδο. Ωστόσο, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την έδρα».

Τέλος, όσον αφορά την Μπολόνια και τα σενάρια περί επαναπατρισμού του, είπε: «Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά είχαμε οικονομικά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να μείνω στο εξωτερικό. Δεν θέλω να φύγω από την Μπολόνια! Έχω περάσει τέσσερα καταπληκτικά χρόνια. Μου αρέσει η πόλη… Θα δω. Έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής… Θα αποφασίσω με την οικογένειά μου. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, με όλες τις ελληνικές ομάδες! Είναι φυσιολογικό, όμως. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, έχουν το αβαντάζ αυτοί που μένουν ελεύθεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: