Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ποτέ ξανά στη Μίλαν ο Λεονάρντο

Για τελευταία φορά θα καθίσει στον πάγκο της Μίλαν ο Λεονάρντο στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ξανά στον ιταλικό σύλλογο. «Έχουμε καταλήξει σε συναινετικό διαζύγιο. Δεν μπορώ να ζήσω με θλίψη. Δεν μπορώ να αναιρέσω 13 χρόνια», τόνισε αρχικά ο Λεονάρντο για να συνεχίσει λέγοντας: «Έχει έρθει η ώρα να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με ήρεμο τρόπο, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν είναι εύκολα να φύγεις από τη Μίλαν, διότι αυτός ο σύλλογος μου έδωσε ευκαιρίες. Όλα αυτά που έμαθα, τα πήρα από εδώ και από τον Αντριάνο Γκαλιάνι».

Παρόλα αυτά ο Λεονάρντο ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να δουλέψει ξανά στο μέλλον για λογαριασμό της Μίλαν. «Δεν θα ξανασυνεργαστώ όμως με τη Μίλαν. Όταν αφήνεις το πόστο του τεχνικού διευθυντή για να γίνεις προπονητής, τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Πριν από έναν χρόνο ήξερα ότι όταν τελειώσω ως τεχνικός, αυτό θα ήταν και το τέλος μου στη Μίλαν».

Οι φήμες ήθελαν τον Βραζιλιάνο τεχνικό να αναλαμβάνει δράση στη «σελεσάο», όμως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να έχει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. «Η πιο δύσκολη περίοδος για έναν αθλητή είναι όταν λήξει η καριέρα του. Αλλά ο Γκαλιάνι μου έδωσε την ευκαιρία να μείνω στο Μιλάνο».

Τέλος ο Λεονάρντο μίλησε για την εμπειρία που έζησε δουλεύοντας ως προπονητής. «Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι προπονητής. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αλλά δεν ξέρω αν θα εργαστώ ως προπονητής στο μέλλον. Είναι βέβαιο ότι δεν θα αναλάβω παρόμοιο ρόλο για μερικά χρόνια. Δεν έχω κανέναν φόβο για το μέλλον. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: