Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ: Αν αποκτήσει ρυθμό, θα τα πάει καλά!

Σαν να μπήκε αδιάβαστος ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σαχτέρ. Με σέντρες απέναντι σε αμυντικούς – νταμάρια, κανείς δεν περίμενε χαΐρι… Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης...
ΠΑΟΚ: Αν αποκτήσει ρυθμό, θα τα πάει καλά
Σαν να μπήκε αδιάβαστος ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σαχτέρ. Με σέντρες απέναντι σε αμυντικούς – νταμάρια, κανείς δεν περίμενε χαΐρι… Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ούτε την τακτική, ούτε και τη λογική για να σπάσει την άμυνα της ομάδας από το Καζακστάν κρατώντας χαμηλά τη μπάλα και με τον Λούκας να επιδίδεται σε ημιτελείς ενέργειες γέμισε με προσδοκίες τον αντίπαλο.



Εδωσε χώρο στη Σαχτέρ που ακόμη κι αν της δόθηκε το δώρο με το πέναλτι του Κατσουράνη, είχε αρκετές καλές στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει και να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Το σημαντικότερο μειονέκτημα του ΠΑΟΚ είχε να κάνει με την… απουσία του Στοχ. Αποδεικνύεται ότι αν δεν κάνει κάτι για να αλλάξει τη ροή του αγώνα, οι επιλογές του ΠΑΟΚ είναι περιορισμένες. Ή τουλάχιστο αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τους Καζάκους. Ο Σλοβάκος δεν ήταν στην καλύτερή του μέρα, μπήκε μόνο σε μια φάση, οι αντίπαλοι τον έκλεισαν αποτελεσματικά και εφόσον βγαίνει από το παιχνίδι, υπάρχουν προβλήματα.

Στο δεύτερο μέρος, λίγο επειδή ο Βούκιτς είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει ακόμη κι αν αγωνίζεται μερικά λεπτά (κι αυτό δεν συνέβη πρώτη φορά), λίγο επειδή ορισμένοι είχαν ισχυρό εγώ και σκέφτηκαν ότι δεν είναι δυνατόν να χάσουν από αυτή την ομάδα, τα πράγματα μπήκα σε μια σειρά.

Κάπως έτσι διατηρεί ο ΠΑΟΚ ακέραιες τις πιθανότητές του για να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου. Διότι δεν υπάρχει διαφορετική λογική, θα πρέπει να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Αυτή είναι η φυσιολογική κατάληξη της προσπάθειας στον όμιλο.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιμέναμε να επικρατήσει ο ΠΑΟΚ. Λίγο έλειψε να γίνει θύμα της πρεμιέρας, αλλά, κανείς δεν θα θυμάται για πολύ καιρό με ποιον τρόπο επικράτησε τελικά της Σαχτέρ. Όλοι θα θυμούνται ότι νίκησε και το… κοντέρ έγραψε ήδη τρεις βαθμούς.

Πάντως, αν θα πρέπει υποχρεωτικά να μας προβληματίσει κάτι, βλέποντας ότι το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ είναι γεμάτο με αγώνες εντός και εκτός συνόρων, είναι μάλλον ο αγωνιστικός του ρυθμός. Θα πρέπει να αποκτήσει σύντομα ρυθμό και να βρει οριστικά τους ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που δεν έχει απομονώσει την ευρωπαϊκή του παρουσία, ως δευτερευούσης σημασίας για τη φετινή του πορεία και έχει αποφασίσει να παίξει για ό,τι καλύτερο σε όλες τις διοργανώσεις, θα πρέπει να αποκτήσει ρυθμό. Ταυτόχρονα θα έχει αυτοπεποίθηση, με τον καιρό καλύτερο δέσιμο και μέσα από θετικά αποτελέσματα, μπορεί να φτιάξει κάτι καλό.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: