Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Tου το χρωστούσε!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την αγχωτική όσο και σημαντική νίκη του ΠΑΟΚ, απέναντι στην Σαχτιόρ Καραγκαντί

Tου το χρωστούσε
Δεν ήταν δα κι από τα καλύτερα ευρωπαϊκά ματς του Δικεφάλου του Βορρά στην Ευρώπη, ωστόσο, έστω και δύσκολα, απέναντι σε αυτή την παράξενη ομάδα, κατάφερε να πάρει το τρίποντο, που ήταν και το ζητούμενο, στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ. Η αντίπαλος του, μπορεί να μην είναι γνωστή, μπορεί να φαίνεται άσημη, αλλά σου βάζει μπελάδες με τον αργό ρυθμό κι εκνευριστικό τρόπο που αγωνίζεται. Έτσι, έστω και στο φινάλε της τιμωρίας του, ο ΠΑΟΚ, μπόρεσε να πάρει ένα αποτέλεσμα που του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί για τη συνέχεια στο γκρουπ. Ίσως και να του το χρωστούσε η τύχη, για την γκίνια που είχε με την Σάλκε.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε σε καλή μέρα, τον Στοχ που αποτελεί το μεγάλο του ατού. Από την άλλη ο Νίνης, μάλλον δεν μπορούσε να κάνει αυτά που του ζητούσε ο προπονητής, ενώ ο Κλάους, έστω και αν σκόραρε για την ισοφάριση, φαίνεται εκτός φόρμας αυτόν τον καιρό. Λογικό ήταν λοιπόν οι Θεσσαλονικείς, να μην μπορούν να βγάλουν εύκολα φάσεις, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με το πέναλτι, τουλάχιστον εφεύρεση, που είδε ο Γάλλος ρέφερι για την ομάδα από το Καζακστάν.

Θεωρώ πως ο Λίνο και ο Βούκιτς (έστω γι' αυτά τα δέκα λεπτά που έπαιξε), όχι μόνο γιατί συμμετείχαν στη φάση του νικητήριου γκολ, αλλά και με την γενικότερη παρουσία τους, έβαλαν σε μια τάξη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον με την παρουσία τους άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στην Σαχτιόρ κι έτσι ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν το ζητούμενο για την πρεμιέρα που κρύβει πάντοτε εκπλήξεις.

Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, ακόμα ο Δικέφαλος, δεν έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Κι αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Στέφενς, όπως και το ντεφορμάρισμα των επιθετικών του και ειδικά του Κλάους. Τουλάχιστον το γκολ που έβαλε, ίσως τον βοηθήσει να ξεκολλήσει ψυχολογικά και να πάρει τα πάνω του, γιατί η αλήθεια είναι πως βρίσκεται από πέρσι, σε κακό φεγγάρι ο Κλάους.

Για την πορεία του ομίλου καλό ήταν και το άλλο αποτέλεσμα. Αν υποθέσουμε πως η Άλκμααρ έχει ένα προβάδισμα για την πρωτιά και η Μακάμπι Χάιφα θα ανταγωνιζόταν για την 2η θέση με τον ΠΑΟΚ, είναι θετικό πως οι Ολλανδοί κέρδισαν. Τώρα ο ΠΑΟΚ, θα πάει χωρίς να έχει καμία θηλιά στο λαιμό, απέναντι στην ΑΖ και μην ξεχνάμε πως εκτός έδρας οι Θεσσαλονικείς, τα βολεύουν καλύτερα. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: