Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάρης στο «Αθλητικό Metropolis»: «Φέρνουμε τα χρέη του ΠΑΟΚ στο δημοτικό συμβούλιο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τη χθεσινή παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι απόλυτα λογική η πρότασή του. Αν πέσει ο ΠΑΟΚ στη Γ' Εθνική θα χάσει το κράτος και το κεφάλαιο των χρεών, και φόρους από τη λειτουργία της ΠΑΕ που δεν θα υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση. Δεν ξέρω αν είναι ανήθικα τα χρέη, πάντως είναι υπερβολικά. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα χρέη του Δήμου από την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου. Τα 7 εκατομμύρια έγιναν 22, κάναμε ρύθμιση και μόλις πληρώσουμε τα 7 θα μας χαρίσουμε τα υπόλοιπα 15. Είναι απόλυτα λογική η πρότασή του. Ο ΠΑΟΚ είναι η κυρίαρχη ομάδα ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης και πρέπει να κάνουμε όλοι κάτι για να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα».

Για το τί μπορεί να γίνει: «Θα το θέσω θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για να συντάξουμε ένα ψήφισμα το οποίο θα το στείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών και θα δηλώσουμε ότι συντασσόμαστε με τον ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα να γίνεται τόσο μεγάλη προσπάθεια και να μην μπορεί να βρεθεί μια λύση».

Για το αν έχει προγραμματίσει κάποιο ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη: «Με τον Σαββίδη έχω τακτική επικοινωνία, αφού είναι οικονομικός παράγων της πόλης».

Για το θέμα των ιαματικών λουτρών στη Θέρμη: «Η έκταση ανήκει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Έχουμε κάνει μια συζήτηση για το θέμα αυτό σχετικά με το πώς μπορούμε να αξιοποιηθούν. Η σκέψη του Σαββίδη είναι αυτή που ανακοίνωσε χθες, δεν ξέρω τί ακριβώς έχει στο μυαλό του. Χρονοδιάγραμμα και χρόνος υλοποίησης δεν υπάρχει πάντως».

Για την επιχορήγηση Σγουρού για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Αυτά τα λεφτά είναι προφανώς από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και είναι δεσμευμένα για έργα υποδομής».
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: