Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το έκαναν… κόλαση!!

«Φωτιές» πέταγε στο «Σαν Σίρο» η Κροατία που μάλλον αδικείται από το 1-1 κόντρα στην Ιταλία. «Καυτοί» και οι οπαδοί της που με ρίψεις καπνογόνων έγιναν η αιτία να διακοπεί για 10 λεπτά το ματς.

«Κόλαση» έγινε ο 8ος όμιλος των προκριματικών του EURO με τρεις ομάδες να διεκδικούν με σχεδόν ίδιες πιθανότητες την πρόκριση στην τελική φάση. Στους 10 βαθμούς Κροατία και Ιταλία μετά το ισόπαλο 1-1, στους 9 η Νορβηγία (1-0 στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν).

Έκπληξη πρώτου μεγέθους από τη Μάλτα, που πέτυχε το πρώτο της γκολ και πήρα τον πρώτο της βαθμό με το 1-1 κόντρα στη Βουλγαρία μέσα στη Σόφια!

Ανώτερη μέσα στο «Σαν Σίρο» η Κροατία θα μπορούσε να είχε με τους τρεις βαθμούς και να είχε πάρει πολύ μεγάλο προβάδισμα, αλλά λόγω της αστοχίας του Πέρισιτς στο τέλος αρκέστηκε στο 1-1 απέναντι στην Ιταλία.

Η «σκουάντρα ατζούρα» προηγήθηκε με φανταστικό γκολ του Καντρέβα στο 11’, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς ισοφάρισε χάρη σε δώρο του Μπουφόν που είδε την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του.

Γνωστοί για τη συχνά… παραβατική τους συμπεριφορά μέσα στα γήπεδα, οι φίλοι της Κροατίας έγιναν η αιτία για να διακοπεί το ματς 15 λεπτά πριν το τέλος, όταν μετέτρεψαν σε «κόλαση» το «Σαν Σίρο» πετώντας δεκάδες καπνογόνα που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Μετά την επανέναρξη του αγώνα, ο Πράνιτς (βασικός και στα 90 λεπτά) και η παρέα του έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφού ο Πέρισιτς με πολύ ωραία προσπάθεια από τα αριστερά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.


Δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Νορβηγία στον 8ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2016.

Με γκολ του Νορντβεϊτ στο 25’ οι Σκανδιναβοί πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» αν και υπήρξαν στιγμές που η αδύναμη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν απείλησε να ανατρέψει αυτό το εύθραυστο προβάδισμα.

Βασικός και στα 90 λεπτά του αγώνα ήταν ο Ομάρ Αμπντελαουΐ του Ολυμπιακού, που μαζί με τους συμπαίκτες του παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης.

Στη Σόφια σημειώθηκε ακόμη μία έκπληξη σε αυτήν την προκριματική φάση με θύμα τη Βουλγαρία και θύτη τη Μάλτα που κατάφερε να συνδυάσει το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση με τον παρθενικό σε αυτήν την προκριματική φάση βαθμό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6’ με τον Γκαλαμπίνοφ στο 6’, ενώ οι Μαλτέζοι ισοφάρισαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Φαιλα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Αζερμπαϊτζάν-Νορβηγία 0-1
Βουλγαρία-Μάλτα 1-1
Ιταλία-Κροατία 1-1

Βαθμολογία
Κροατία 10 (10-1)
Ιταλία 10 (6-2)
Νορβηγία 9 (6-3)
Βουλγαρία 4 (4-5)
Μάλτα 1 (1-7)
Αζερμπαϊτζάν 0 (2-11)

Επόμενη αγωνιστική (28/3/15)

Αζερμπαϊτζάν-Μάλτα (19:00)
Κροατία-Νορβηγία (19:00)
Βουλγαρία-Ιταλία (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: