Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση στα χτυπήματα έστω και με καθυστέρηση!!

Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ δείχνει αποφασισμένη να αντιδράσει κινούμενη εναντίον όσων επιχειρούν να την πλήξουν με πλάγιους τρόπους, επιχειρώντας μία προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος που την εμποδίζει να διοικήσει όπως οφείλει. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Απάντηση στα χτυπήματα έστω και με καθυστέρηση
Στον ΠΑΟΚ παρατηρείται εσχάτως μία διάθεση αντίδρασης γύρω από τα όσα ακούγονται από φωνές αμφιβόλου προέλευσης και πλέον υπάρχει ένας εκνευρισμός που εκδηλώνεται σιγά σιγά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο εσωτερικό του Δικεφάλου αναπτύσσεται δύο ειδών αντιπολίτευση.
Αυτή από μερίδα των οργανωμένων που ανοιχτά και χωρίς εμπάθεια (οι περισσότεροι) ενίστανται για τον τρόπο διαχείρισης της ΠΑΕ. Και αυτή που εκπορεύεται από κάποιους οι οποίοι εκμεταλλεύονται το προαναφερόμενο γεγονός και υπογείως διαδίδουν ψεύδη, κυρίως μέσα από ΜΜΕ που έχουν διάθεση να καταπατήσουν βασικούς κανόνες επικοινωνιακού πολιτισμού.
Ηδη τις τελευταίες ημέρες, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε για πρώτη φορά εξώδικο σε αθλητική εφημερίδα πανελλαδικής εμβέλειας, η οποία χαρακτήρισε ως εξώδικο μία απλή επιστολή προς την εταιρεία ΣΟΛ, την οποία έστειλαν 16 μικρομέτοχοι της ΠΑΕ.
Στην ανώνυμη αυτή επιστολή, για την οποία ουδείς πλην των συντακτών της και του ανθρώπου που έδωσε την εντολή να δημοσιευθεί δεν γνωρίζει την προέλευσή της, αναφέρονται πράγματα τα οποία όχι απλά προσβάλλουν τον ΠΑΟΚ, αλλά χαρακτηρίζονται αστεία από κύκλους της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.
Για να φτάσει ο ΠΑΟΚ να στείλει εξώδικο σε εφημερίδα και μάλιστα να απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη, σημαίνει πως κάτι αλλάζει στον τρόπο προστασίας της ΠΑΕ από κακόβουλες συμπεριφορές. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η αποστολή εξωδίκου σε έντυπο, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είχαν προηγηθεί δύο εξώδικα σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία.
Το εξώδικο στην εφημερίδα είναι το ένα θέμα. Το άλλο, αφορά την περίπτωση του μέλους της διοίκησης, Βαγγέλη Ποζατζίδη, ο οποίος πάλι από τους κύκλους που ρίχνουν υπογείως λάσπη, αισθάνθηκε αηδιασμένος και υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή.
Ο Ποζατζίδης είναι εκπρόσωπος του Α.Σ. στην ΠΑΕ και δεν είναι τυχαίο που διαδίδονται κάποια ψεύδη για αυτόν. Υπάρχει σχέδιο να χτυπηθεί για να φέρει μία εσωτερική ανισορροπία στη διοίκηση μέσα από την πίεση που θα δεχτεί. Ο ίδιος υπέβαλε την παραίτηση την περασμένη Παρασκευή, όμως αμέσως μετά παραιτήθηκε και ο Λεωνίδας Βελής, ο οποίος ήταν ξεκάθαρα πρώτον εκτός κλίματος και δεύτερον μία κακή επιλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη.
Αυτό αλλάζει τα δεδομένα, αφού όλα τα μέλη της διοίκησης έπεσαν πάνω στον Ποζατζίδη να μείνει έστω και χωρίς να είναι εκπρόσωπος του Α.Σ. Αν μάλιστα μείνει έχοντας παραιτηθεί από το ρόλο του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη, η θέση του Βελή θα καλυφθεί από το νέο εκπρόσωπο του Α.Σ.
Η ουσία είναι πως ο ανανεωμένος μηχανισμός της ΠΑΕ, υπό την ηγεσία του ανθρώπου που έχει φθαρεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, του Ζαγοράκη, δέχεται συνεχώς χτυπήματα κάτω από τη μέση και μέσα από αυτά αδυνατεί να διοικήσει όπως οφείλει.
Αυτός είναι και ο λόγος που επιτέλους ο ΠΑΟΚ αντιδρά. Το μέχρι πού θα φτάσει η αντίδραση είναι άγνωστο. Σίγουρα πάντως έχουν ξεχωρίσει ποιοι ασκούν κριτική καλοπροαίρετα και ποιοι όχι. Το δεύτερο κομμάτι θα επιχειρήσει να χτυπήσει η διοίκηση έστω και με τεράστια καθυστέρηση.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: