Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ vs ΠΑΟΚ...!!

Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, παραδοσιακά στον "Δικέφαλο" για ένα ζήτημα υπάρχουν διάφορες απόψεις και σχεδόν ποτέ μια κοινή πολιτική. Γιατί όμως να μην υπήρχε μέχρι πρότινος στο θέμα της εξυγίανσης της ΚΑΕ;


ΠΑΟΚ vs ΠΑΟΚ...
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.
Ο ΠΑΟΚ έχασε λοιπόν από την Ρίγα, αποκλείστηκε από το Eurocup (αν υπάρχει κάτι θετικό από αυτό, είναι μόνο πως δεν θα επιβαρυνθεί η ΚΑΕ με άλλα έξοδα), όμως, το ζητούμενο κατά την διάρκεια της Τρίτης (13/12) ήταν άλλο. Φυσικά αναφερόμαστε στην συνάντηση που είχε η διοίκηση του "Δικεφάλου" με τους οργανωμένους και η οποία ουσιαστικά θα έκρινε το αν άνθρωποι της ομάδας συνέχιζαν σε αυτήν.
Ευτυχώς υπήρχε ταύτιση απόψεων, αλλά το θέμα είναι γιατί φτάσαμε να συζητάμε το αν πρέπει να τηρηθεί η εξυγίανση της ομάδας και όχι αυτή αλόγιστα να κάνει μεταγραφές για να κάνει καλύτερη την εικόνα της.
Το ότι υπάρχουν αδυναμίες στον ΠΑΟΚ δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς... Όλοι θέλουν μεταγραφές, όμως η ΚΑΕ απλά δεν μπορεί να κάνει. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πιο σοβαρές και αυτή είναι η εξάλειψη των χρεών, ώστε να γίνει αυτό που έχει πει ο Μπάνε Πρέλεβιτς, δηλαδή σε 2-3 χρόνια να φτάσει ο "Δικέφαλος" ψηλά. Άλλωστε με αυτό το ζητούμενο δεν ήρθε ο "τίγρης" στους "ασπρόμαυρους; Αυτό δεν τόνιζε και πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα;
Ο Πρέλεβιτς τα είχε πει...
Για του λόγου του αληθές τα είχε πει σε συνέντευξη του στο olaPAOK.gr λίγους μήνες πριν γίνει πρόεδρος.
Όταν λοιπόν ο υπογράφων ρώτησε τον Πρέλεβιτς το πως αντιμετωπίζει την τρίτη θέση που κατέκτησε η ομάδα στην κανονική περίοδο, εκείνος μεταξύ άλλων είχε πει πως... "δίκαια η ομάδα βγήκε τρίτη. Αγωνιστικά είναι τεράστια η επιτυχία όμως δυστυχώς στο μπάσκετ η αγωνιστική επιτυχία δεν μετράει τόσο. Και αυτό γιατί οι ομάδες είναι πλέον εταιρίες και "ζουν" από τα έσοδα τα οποία δεν είναι ίδια στο μπάσκετ όπως στο ποδόσφαιρο με το Τσάμπιονς Λίγκ.
Όλες οι ομάδες που δεν έχουν ιδιοκτήτη πρέπει να κάνουν τα πάντα βάσει του προϋπολογισμού τους. Δυστυχώς εάν τα έσοδα δεν είναι τα ίδια με τα έξοδα δεν λέει κάτι μια τέτοια επιτυχία. Και το πιο δυσάρεστο είναι πως πλέον οι νόμοι έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο αυστηροί και εάν δεν έχεις τον φάκελο που πρέπει μπορεί να πέσεις στη Β΄Εθνική κάτι που φυσικά ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν πρόκειται να πάθει αγωνιστικά.
Ακόμη και την περίοδο διαχείρισης πρέπει η ομάδα να έχει στόχο να βρει έναν ιδιοκτήτη ώστε να έρθει σιγά σιγά η οικονομική εξυγίανση. Αυτό πρέπει να γίνει ώστε να έρθει ένας επιχειρηματίας και να πάει την ομάδα εκεί που πρέπει. Με διοίκηση Πρωτοδικείου, όπως τώρα, δεν μπορούν να γίνουν πολλά. Είναι πολύ δύσκολο με χρέη να κάνεις πρωταθλητισμό. Γι΄αυτό και θεωρώ πως η επόμενη σεζόν είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ".
Ας "χαραχτεί" μια κοινή γραμμή
Για να μην το κουράζουμε λοιπόν, ο Πρέλεβιτς έλεγε, πριν έρθει, πως η οικονομική εξυγίανση προέχει και πως το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο. Αντ΄αυτού, όμως, διάφορες φωνές τελευταία τόνιζαν πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να ενισχυθεί. Εμείς λέμε να ενισχυθεί, αλλά πως; Την στιγμή που τα χρέη έχουν πονοκεφαλιάσει τους ανθρώπους της ομάδας, πολλοί ζητούν καλαθοσφαιριστές σε μια περίοδο που δεν είναι ίδια με την περσινή, αφού πλέον Ευρωλίγκα δεν υπάρχει. Και μπορεί ο ΜακΓκραθ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, να έρθει στον ΠΑΟΚ, όμως, τα χρήματα που θα πάρει δεν θα έρχονται μέσα από την ΚΑΕ και δεν θα επιβαρυνθεί.
Για όσους ακόμη λένε πως οι φίλοι του "Δικεφάλου" δεν θα στηρίζουν την ομάδα, αν δεν έρχονται νίκες, εμείς θα πούμε τότε γιατί ο κόσμος στήριζε τον ΠΑΟΚ την πρώτη χρονιά του Ζαγοράκη, όταν η ομάδα έπαιζε με τον Κνολ και τον Σάλμον και η ομάδα δεν... βλεπόταν; Γιατί τώρα άλλη αντιμετώπιση στον Πρέλεβιτς και συνεχώς άσκηση πίεσης να πάρει παίκτες; Μια πίεση που έρχεται από τον ίδιο τον... ΠΑΟΚ και για ένα ζήτημα που έχει ειπωθεί πολλές φορές: Ότι φέτος η χρονιά είναι, κυρίως, μεταβατική.
Σίγουρα πολλές φορές σε αυτό το σωματείο υπάρχουν διάφορες γνώμες για ένα ζήτημα (και δεν μιλάμε μόνο για το μπάσκετ), όμως, σε αυτό το θέμα της εξυγίανσης και ειδικότερα όταν πρόεδρος είναι ο Πρέλεβιτς που λέει ξεκάθαρα τα πράγματα, πρέπει να υπάρχει μια κοινή γραμμή. Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε από την συνάντηση των συνδέσμων (μπράβο για τον παλμό που υπήρχε στο ματς με την Ρίγα, παρά το γεγονός πως η εικόνα του γηπέδου ήταν απογοητευτική) και της διοίκησης να αλλάξουν πολλά...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: