Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μπέρδεψε τον φάντη με το ρετσινόλαδο!!

ΥΠΟΘΕΣΗ εργασίας: Ξεκινάει κάποιος για να πάει σε μια ψαροταβέρνα. Τη βρίσκει κλειστή. Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του; Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Μπέρδεψε τον φάντη με το ρετσινόλαδο
Να πάει σε μια καντίνα να παραγγείλει δύο βρώμικα, να τα σαβουρώσει και να την κάνει ταράτσα; Ή να πάει σε κινέζικο και ν' αρχίσει να τρώει με τα ξύλινα καλαμάκια; Τα σκεφτόμουνα όλα αυτά βλέποντας τον Αγγελο Αναστασιάδη στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Να μανουριάζει με τους παίκτες του, να πλακώνεται με τον τέταρτο και στο εικοστό δεύτερο λεπτό να κάνει την πρώτη αλλαγή. Στις δηλώσεις του, μάλιστα, τόνισε ότι «αν μπορούσα, θα είχα αλλάξει τέσσερις από τους δικούς μου παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο». Ωστόσο δεν έχασε την αισιοδοξία του. Οτι «με τη βοήθεια της Παναγίας όλα θα πάνε καλά». Αυτός ήταν ο Αγγελος ανέκαθεν. Δεν είναι δυνατόν ν' αλλάξει τώρα στα στερνά: νεύρα, ζοχάδες και κάνουμε και τον σταυρό μας να μας βοηθήσει ο Θεός. Σχετικά με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του Χριστοβασίλη, δεν έχω γνώση και άποψη.
Οπως τον κόβεις πάντως, για μερακλής φαίνεται. Να βάζει τα παϊδάκια, τα κοκορέτσια και τα σπληνάντερα πάνω στο τραπέζι και να τους αλλάζει τον αδόξαστο. Από μπάλα είναι ο κλασικός παράγοντας-μυρωδιάς. Ο,τι του πει, όποιος μιλήσει μαζί του, ο τελευταίος. Εχει εννιά βαθμούς σε οκτώ παιχνίδια και διώχνει τον Ντεμόλ. Δικαίωμά του. Δικό του είναι το μαγαζί, του βάζει φωτιά και το καίει. Τον πρώτο που φωνάζει και μιλάει μαζί του είναι ο Τάκης Λεμονής. Δεν τα βρίσκουνε στα λεφτά. Συμβαίνουν αυτά. Και τελικά καταλήγει στον Αγγελο Αναστασιάδη, ενώ είχε στην άκρη του μυαλού του και τον Μάκη Χάβο.
Και πάμε τώρα στο διά ταύτα: Εχουνε καμία σχέση ως προπονητές ο Λεμονής και ο Αναστασιάδης; Δεν εξετάζω,ούτε με ενδιαφέρει ποιος είναι καλύτερος. Λέω κι επαναλαμβάνω τη διαφορά που έχουν πάνω στη δουλειά τους. Ως επαγγελματίες και ως προσωπικότητες: η μέρα με τη νύχτα. Πώς εσύ, λοιπόν, σαν Βασιλόχρηστος πας με τόση ευκολία από τον έναν στον άλλον. Είναι δυνατόν, όπως λέγαμε, να ξεκινήσεις για θαλασσινά και στην τελική να τη βγάλεις με παστουρμά σουτζουκάκια; Επειδή δεν βρήκες τραπέζι στον Ρέμο να πας στον Γιάννη Κόλλια; Δεν είναι υπηρέτρια ο προπονητής: αφού δεν βρήκες Φιλιππινέζα να πάρεις Βουλγάρα.
Ή βίζιτα. Είτε Ρωσίδα είτε Ουκρανή, ένα και το αυτό είναι. Ξέρει να σηκώνει τα πόδια. Στον προπονητή δίνεις τα κλειδιά του μαγαζιού σου. Τα λεφτά σου εμπιστεύεσαι απάνω του. Την περιουσία σου. Θα μου πείτε τώρα και ποιον να πάρει για προπονητή ο κάθε Χριστοβασίλης; Αυτοί κυκλοφοράνε στην πιάτσα. Οπως την περασμένη δεκαετία κάθε φορά που απολύανε έναν προπονητή το ρεπορτάζ για τον υποψήφιο διάδοχο ξεκίναγε με τον Στάθη Σταθόπουλο, έτσι τώρα ξεκινάει με τον Παύλο Δερμιτζάκη και τον Γιάννη Παπακώστα. Ο Χριστοβασίλης, λοιπόν, που θέλησε να ψωνίσει από το απάνω ράφι, μπέρδεψε με Λεμονή και Αναστασιάδη τον φάντη με το ρετσινόλαδο. Χαίρετε.
24 ώρες ήταν αρκετές
ΔΕΝ ήταν προϊόν της φαντασίας του σεναριογράφου ο ρόλος του μεθύστακα στις ελληνικές ταινίες που έπαιζε με επιτυχία ο Ορέστης Μακρής (φωτό). Από τις ελάχιστες διασκεδάσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα ήταν η ταβέρνα. Κι όταν κατεβάζεις τη ρετσίνα ξεροσφύρι με τυρί κι ελιές, σουρώνεις. Κι επειδή τότε μιλάγανε πολύ για τα πολιτικά, η πρώτη κουβέντα που έλεγε ο μεθυσμένος ήτανε «κάνε με για 24 ώρες πρωθυπουργό, να δεις πως θα λύσω όλα τα προβλήματα». Οχι για τρεις τέσσερις μήνες όπως ο Παπαδήμος. Οι 24 ώρες ήταν αρκετές.
Οπως, λοιπόν, ο κάθε μεθυσμένος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, έτσι στη σύγχρονη πλέον Ελλάδα ο κάθε υφυπουργός Αθλητισμού και ο κάθε γγΑ έχει απωθημένο να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ. Από τον Γιώργο Ορφανό με τα καραμπογιαρισμένα μαλλιά μέχρι τον Μπιτσαξή. Στα ταμεία της ΓΓΑ δεν υπάρχει σέντζι. Ομοσπονδίες και σωματεία πεινάνε. Τα κολυμβητήρια κλείνουνε από έλλειψη πετρελαίου. Ο Μπιτσαξής αντί να πάει σπίτι του, αφού δεν έχει και καμιά δουλειά σαν γγΑ να κάνει, θέλει να γίνει Πιλάβιος στη θέση του Πιλάβιου. Και του ζήτησε αντί για ορισμό στους διαιτητές να επανέλθει η κλήρωση. Αν ήταν δηλαδή γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εμπορίου, θα είχε καταργήσει το κιλό και θα είχε επαναφέρει την οκά.
Χρειάζεσαι τρία πτυχία για να ορίσεις την ώρα των αγώνων;
ΔΕΝ τον ξέρω τον Αναγνώστου, που πήρε τη θέση του Πατρίκ Κομνηνού ως γενικός διευθυντής της Super League μέχρι το καλοκαίρι. Διάβασα το βιογραφικό του: πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μεταπτυχιακές σπουδές στο Σέφιλντ της Αγγλίας, εξειδίκευση στη διοίκηση ποδοσφαιρικών συλλόγων και διδάκτωρ Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θράκης. Και ποια είναι η μέχρι τώρα δουλειά του; Από το 2006, που ιδρύθηκε η Super League, αγωνιστικός διευθυντής. Αυτός έβαλε δηλαδή το ματς Λεβαδειακός - Ολυμπιακός σήμερα στις 6 η ώρα. Αυτή είναι η δουλειά του διευθυντή αγωνιστικού.
Οι ώρες των παιχνιδιών. Ο Αναγνώστου έβαλε για το Σάββατο στις πέντε και τέταρτο Λεβαδειακός - Εργοτέλης και για τις εφτάμισι Ξάνθη - Πανιώνιος και Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης. Που δεν είναι κι ακριβώς έτσι δηλαδή, αφού τώρα πλέον το αγωνιστικό πρόγραμμα το βγάζουν τα κανάλια. Οχι οι διοργανώτριες αρχές. Αντε και το βγάζει ο ίδιος όμως. Πρέπει να έχεις τρία πτυχία για να βάλεις το Λεβαδειακός - Ολυμπιακός στις 6; Ο Αριδάς στην ΕΠΟ με το λύκειο και μόνο έβγαζε πρόγραμμα στους δέκα ομίλους του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος καθώς και στο γυναικείο πρωτάθλημα και στο Ενώσεων.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: