Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον... τελειωμένο Όσκαρ σε μεγάλα κέφια (σκόραρε, δημιούργησε) και ένα 45λεπτο φωτιά ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 στην Λιβαδειά επί της τοπικής ομάδας και πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.


Με τον Κίκε Ερνάντεθ να επιλέγει το σύστημα 4-4-1-1 ξεκίνησε ο Λεβαδειακός. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπλάζιτς, σέντερ μπακ ήταν οι Ζησόπουλος και Μασάδο, αριστερά ο Κόλτζος, δεξιά ο Μουλόπουλος, αμυντικά χαφ οι Ταραλίδης και Μπράνκο, στα δεξιά ο Ναπολεόνι, αριστερά ο Σερτζίνιο, σε ελεύθερο ρόλο ο Πάουλο Κόστα και στην κορυφή ήταν ο Μπάρκογλου.

Από την άλλη πλευρά, οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές αλλά και για πρώτη φορά με σύστημα 4-4-2. Ο τελειωμένος (πριν λίγες εβδομάδες) Όσκαρ ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα ως αριστερό χαφ, ο Λεντέσμα πήρε ανάσες, ο Τοροσίδης έπαιξε στην θέση που τον είχαμε συνηθίσει (δεξί μπακ) ενώ ο Ντιόγκο αυτή τη φορά δεν αγωνιστήκε στην κορυφή ενώ είχε... παρέα τον Μήτρογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις ο Νικοπολίδης υπερασπίστηκε την "ερυθρόλευκη" εστία, στο κέντρο της άμυνας ήταν οι αχώριστοι Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο, αμυντικά χαφ ήταν οι Στολτίδης και Ντουντού ενώ δεξί χαφ ο Ζαϊρί.

Τελείωμα για... Όσκαρ

Το παιχνίδι ξεκίνησε κάτι παραπάνω από ιδανικά για τον Ολυμπιακού αφού με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου ήταν ήδη μπροστά στο σκορ. Δράστης δεν ήταν ούτε ο Ντιόγκο, ούτε ο Μήτρογλου αλλά ο Όσκαρ. Ο Ισπανός μετά από περίπου 5 μήνες (26/4/2009 με Θρασύβουλο) επέστρεψε στο αρχικό σχήμα και το γιόρτασε μ' ένα πανέμορφο γκολ. Όλα ξεκίνησαν από τα πόδια του Τοροσίδη όπου έκανε γέμισμα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου πάσαρε αμέσως για τον Στολτίδη που τροφοδότησε τον Όσκαρ και εκείνος με άψογο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς.

Η συνέχεια ήταν πλέον πολύ πιο εύκολη για τους "ερυθρολεύκους" που είχαν πετύχει τον πρώτο τους στόχο (γρήγορο γκολ) και δίχως άγχος κυνηγούσαν κι άλλα τέρματα και θεάμα.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι και ανίκανοι να αντιδράσουν. Παρόλα αυτά στο 25' απείλησαν για πρώτη φορά την "ερυθρόλευκη" εστία με το σουτ του Πάουλο Κόστα, όμως ο Νικοπολίδης κράτησε το μηδέν.

Ντου-ντού για το διπλό

Σα να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία για τους Βοιωτούς ήρθε και ένα δεύτερο γκολ να τους κόψει τα πόδια. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας ο Μήτρογλου κέρδισε πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Μπλάζιτς, ο Ντουντού το εκτέλεσε εύστοχα και το 2-0 ήταν γεγονός.

Το τέρμα του Βραζιλιάνου μέσου έβαλε τέλος στα όνειρα των Βοιωτών για ισοφάριση και οι ελπίδες για κάτι καλό ήταν πλέον ελάχιστες.

Γκολ made in Brazil

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως δεν σταμάτησαν και κατάφεραν να πετύχουν άλλο ένα γκολ στο 40', αυτή τη φορά με δράστη τον Ντιόγκο και μάλιστα με άκρως εντυπωσιακό τρόπο.

Ύστερα από ασίστ του Όσκαρ ο Βραζιλιάνος φορ στόπαρε με το στήθος και σούταρε απευθείας μέσα από την περιοχή στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ντιόγκο που δείχνει να βρίσκει σιγά σιγά τον εαυτό του και παίζει σαφώς καλύτερα όταν έχει βοήθεια και δεν είναι μόνος στην κορυφή.

Συντήρηση δυνάμεων και Άγιος ο Θεός

Στην επανάληψη πάντως οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάτησαν φρένο έκαναν συντήρηση δυνάμεων και απλά περίμεναν να περάσουν τα λεπτά και να φύγουν από την Βοιωτία με το τρίποντο. Κι όμως στο 51' έφτασαν κοντά στο 4ο γκολ όμως το σουτ του Μήτρογλου μέσα από την περιοχή ύστερα από ασίστ του Ντουντού πέρασε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν με τον ρυθμό να πέφτει και το θέαμα να είναι φτωχότατο, δίχως φάσεις και δράση. Οι ποδοσφαιριστές του Κίκε Ερνάντεθ προσπάθησαν να μειώσουν και να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής όμως ήταν άστοχοι.

Τόσο το σουτ του Πάουλο Κόστα (55') όσο και του Σερζίνιο (63') η μπάλα κατέληξε εκτός γηπέδου και το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού στα επόμενα λεπτά δεν συνέβη το παραμικρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: